ناشناس

چرا افت تحصیلی داشته ام با وجود تلاش بسیار

باسلام دختری ۱۵ساله پایه دهم هستم من رشته تجربی را انتخاب کردم و اکنون با وجود تلاش بسیارم نمره های خوبی به دست نمیاورم یا بهتراست بگویم افتضاح هستند از پارسال بسار افت کرده ام و میدانم دبیرستان کمی سخت است ولی انتظار این همه افت را نداشتم و در ترم اول اصلا نمره های خوبی نداشتم و این مرا ازار میده و فکر این که نتوانم در این رسته ادامه دهم مرا واقعا رنجیده خاطر میکند و دوست دارم با نمره های بسیار خوبی این رشته را بدون ناراحتی و سختی ادامه دهم لطفا به من کمک کنید
چهارشنبه، 4 بهمن 1396
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: حسن نجفی
موارد بیشتر برای شما

ناشناس

چرا افت تحصیلی داشته ام با وجود تلاش بسیار

ناشناس ( تحصیلات : سیکل ، 15 ساله )

باسلام دختری ۱۵ساله پایه دهم هستم من رشته تجربی را انتخاب کردم و اکنون با وجود تلاش بسیارم نمره های خوبی به دست نمیاورم یا بهتراست بگویم افتضاح هستند از پارسال بسار افت کرده ام و میدانم دبیرستان کمی سخت است ولی انتظار این همه افت را نداشتم و در ترم اول اصلا نمره های خوبی نداشتم و این مرا ازار میده و فکر این که نتوانم در این رسته ادامه دهم مرا واقعا رنجیده خاطر میکند و دوست دارم با نمره های بسیار خوبی این رشته را بدون ناراحتی و سختی ادامه دهم لطفا به من کمک کنید


مشاور: احسان فدایی

با سلام و تقدیم احترام خدمت شما دانش آموز محترم!
وضعیت شما را درک می کنیم و می دانیم افت شدید درسی چه ضربه‌ای به روحیه انسان می‌زند و او را از رشته و مدرسه و تحصیل ناامید می‌کند. در این شرایط به تغییر رشته فکر نکنید زیرا به هر حال رشته تجربی را با مشورت و علاقه و انگیزه خاصی انتخاب نموده‌اید ولی شاید به دلایل مختلف الان این شرایط پیش امده که با یک مدیریت جامع درسی و برنامه ریزی موفقیت های خوبی را کسب خواهید کرد.
توانا بود هر که دانا بود، این یکی از ضرب المثل‌های ما ایرانی هاست. انگلیسی ها ضرب المثلی با همین مضمون اما با کمی تفاوت دارند، توانا بود هر که تمرین کند، با کنار گذاشتن این دو ضرب المثل چه نتیجه ای می گیرید. لحظه ای چشمان خود را ببندید و با دقت تفکر کنید هر دو ضرب المثل را کنار هم قرار دهید چه نتیجه ای می گیرید؟ شاید بتوان گفت با کنار هم قرار دادن این دو ضرب المثل روشن می شود که برای دانا شدن باید تمرین کرد، تمرین تمرین تمرین...آری شرط دانا شدن تمرین و تلاش است. ناپلئون جمله زیبایی در این مورد دارد :رمز موفقیت سه چیز است تلاش تلاش تلاش پس اگر می خواهید برمشکل خود غلبه کنید در اولین قدم باید از فرمولی که ناپلئون معرفی کرد استفاده کنید.
در زیر به ذکر چند نکته اساسی که می تواند برای شما راهگشا باشد اشاره می کنم:
1. لحظه ای خودتان را با شاگردان ممتاز کلاستان مقایسه کنید، چه تفاوتی بین شما و آنان وجود دارد؟ پرسشگر محترم به نظرتان شما از لحاظ شکل ظاهری، قدرت تفکر و احساسات، استعداد خدادادی و... چه تفاوتی با دیگران دارید؟ آیا افرادی که دارای اعتماد به نفس هستند و در درس های خود موفق هستند از کره دیگری به زمین آمده اند؟ آیا آنان دارای ویژگی های خارق العاده ای هستند که من و شما از داشتن آن محروم هستیم؟ چه علل وعواملی موجب شده تا شما احساس نا توانی در برابر درس های خود داشته باشید؟ واقعا مشکل کار در کجاست؟ آیا این مشکل قابل حل است یا اینکه سالیان سال باید با آن دست به گریبان باشید. قبل از اینکه جواب سوال خود را مطالعه کنید از شما می خواهم از پای کامپیوتر بلند شوید و در کاغذی با دقت و مو شکافی به سوالات بالا جواب بدهید. بدون شک با جواب دادن کامل به سوالات بالا هفتاد در صد جواب خود را دریافت می کنید.
پرسشگر گرامی! به نظر می رسد یکی از مشکلات اصلی شما عدم اعتماد به توانایی هایتان می باشد، تا زمانی که به توانایی ها و ظرفیت خود اعتماد نداشته باشید در زمینه تحصیل خود دچار مشکل می شوید. پس لازم است تصویری مثبت از ویژگی ها و توانایی های خود داشته باشید و با اعتماد به این تواناییها به جنگ مشکلات و مسایل زندگی بروید.خوشبختانه اعتماد به نفس، پدیده‏اى اکتسابى است، یعنى برخوردارى از خصیصه اعتماد به نفس، در گرو تمرین و برنامه ریزى است، و شخصى که خود را در این مورد ضعیف و ناتوان مى‏یابد، مى‏تواند با استفاده از روش‏هاى علمى و با روحیه امیدوارى، براى تغییر شخصیت خود اقدام نماید.
2. پرسشگر گرامی! برای غلبه بر مشکل خود تنها یک راه وجود دارد. لحظه ای با خود تامل کنید! آن راه حل چیست؟ شاید فکر کنید که می خواهم مهم ترین تکنیک روان شناختی حل مشکلتان را برای شما بیان کنم: تنها راه غلبه بر مشکلتان یک چیز است وآن اینکه با تمام وجود بخواهید در تحصیل به موفقیت برسید، آری نمی توانم، نمی شود واین کار از حد توان من خارج است، در قاموس انسان راه ندارد.
 به قول امام خمینی (ره) باور انسان است که همه چیز را می سازد، پس باور خود را تغییر دهید تا بتوانید در درس های خود موفق شوید. برای اینکار:- به خود تلقین کنید که من می توانم بر مشکلات تحصیلی خود فائق آیم.- زمانی که افکار ناامید کننده به ذهن شما هجوم می آورد،این افکار را از ذهن خود خارج کنید.- با خود بگوئید شکست در چند درس به معنای نداشتن استعداد نیست بلکه نشانه این است که من کم تلاش کرده ام، پس با کمی تلاش خواهم توانست بر مشکلات تحصیلی خود غلبه کنم.- روزی چند بار بنویسید: من با تلاش و جدیت می توانم ‌استعدادهایم شکوفا می شوند. - موفقیت و کامیابى‏هایى را که در دوران تحصیل تجربه کرده‏اید در نظر بگیرید به جنبه‏هاى مثبت خود فکر کنید و سعى کنید آنها را در یک برگه‏اى به صورت فهرست، لیست کنید و آنها را شکوفا ساخته و رشد دهید نه آن که زمینه های منفی را بال و پر دارد و پرورش دهید.
3. با توجه به اینکه شما در درس های خود افت داشته اید، تا حد زیادی نسبت به توانایی های خود احساس منفی پیدا کنید، این حالت زمانی از بین می رود که شما بتوانید در زمینه تحصیل به موفقیت دست پیدا کنید و این مهم جز از طریق تلاش و کوشش امکان پذیر نیست.
4. خردسالی را مد نظر بگیرید و رفتارهای او را با دقت زیر نظر بگیرید. چه چیزی می بینید؟ تلاش کودک برای رسیدن به هدف خود خیره کننده است، او هیچ گاه از شکست نمی هراسد، برای یاد گرفتن راه رفتن هزاران بار زمین می خورد اما پس از زمین خوردن گویی که هیچ اتفاقی نیفتاده است دوباره از زمین بلند می شود و برای رسیدن به هدف خود تلاش می کند. پس شما نیز از شکست ترسی به خود راه ندهید و با آغوش باز از آن استقبال کنید.
5. هیچ گاه شکست در درس خواندن را به شخصیت خود تعمیم ندهید. به عنوان مثال زمانی که در درسی نمره پائین کسب می کنید، با خود نگوئید من استعدادم پائین است، بگوئید به اندازه کافی تلاش نکردم و به همین دلیل در درسم نمره پائین کسب کردم.
6. علل شکست تحصیلی خود را با دقت بررسی کنید و سعی کنید این علل را از بین ببرید.
7. لیستى از فوائد مادى، معنوى، موقعیتى درس خواندن و کسب موفقیت تحصیلى تهیه نموده و آن را هر روز مرور کنید و هر روز چند دقیقه بر روى یکى از آن فوائد فکر کرده و چند سطر درباره آن مطلب بنویسید و این عمل را براى یکایک فوائد انجام دهید و بعد هر کدام که براى شما خوشایندتر بود را گاه گاهى مطالعه و به آن بیافزائید.
8. لیستى از پیامدهاى منفى درس نخواندن، مانند عدم موفقیت تحصیلی و یا نرسیدن به آرزوها و... را تهیه و با تأمل در مورد یکایک آنها این پیامدهاى منفى را براى خود جدّى، بزرگ و معضل آفرین معرفى کنید.
9. سعی کنید هدف گذشته تان را مرور نمایید و برای رسیدن به آن از همه وقت هایتان استفاده کنید.
10. درسخواندن در رشته تجربی نیاز به روش خاصی دارد که می توانید آن را از معلمان خود اخذ نمایید.
 با امید موفقیت



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.