ناشناس

مادرم پشت سر برخی حرف می زند، وظیفه من چیست؟

سلام مادر من اکثر اوقات وقتی هم رو میبینیم یا تماس داریم در مورد افرادی توی فامیل صحبت میکنه به عنوان درد و دل.که البته خیلی از اونا رو یا از قبل خودم میدونم و توی اون موضوع حضور داشتم ویا در واقع تکرار مکررات هست.ایا این نوع صحبت ها جنبه ی عیبت داره؟ ومورددیگه اینکه من نمیتونم بهش بگم این حرفا رو نزنه فرض بر اینکه غیبت باشه چونکه میدونم شدیدا دلخور میشه و اینطور برداشت میکنه که طرفدار اون نیستم یا نمیتونه برام درد و دل کنه و باعث کدورت های شدید میشه.که ممکنه چند ماه در گیر شم چون تجربه دارم.اما قلبا راضی نیستم.در اینجا وظیفه ی من چیه?
چهارشنبه، 23 خرداد 1397
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: سیده نرجس رضایی
موارد بیشتر برای شما

ناشناس

مادرم پشت سر برخی حرف می زند، وظیفه من چیست؟

ناشناس ( تحصیلات : لیسانس ، 27 ساله )

سلام
مادر من اکثر اوقات وقتی هم رو میبینیم یا تماس داریم در مورد افرادی توی فامیل صحبت میکنه به عنوان درد و دل.که البته خیلی از اونا رو یا از قبل خودم میدونم و توی اون موضوع حضور داشتم ویا در واقع تکرار مکررات هست.ایا این نوع صحبت ها جنبه ی عیبت داره؟
ومورددیگه اینکه من نمیتونم بهش بگم این حرفا رو نزنه فرض بر اینکه غیبت باشه چونکه میدونم شدیدا دلخور میشه و اینطور برداشت میکنه که طرفدار اون نیستم یا نمیتونه برام درد و دل کنه و باعث کدورت های شدید میشه.که ممکنه چند ماه در گیر شم چون تجربه دارم.اما قلبا راضی نیستم.در اینجا وظیفه ی من چیه?


مشاور: محمد علی رضایی

با سلام و احترام
پرسشگر گرامی: در کمال حفظ احترام مادر گرامی توجه داشته باشید
غیبت از گناهان بزرگ و مورد نهی شدید اسلام است. اما حرمت آن عمومیت نداشته، بلکه غیبت در بعضی موارد استثنا و حلال شمرده شده است. این حکم از قرآن و روایات به دست می آید: «خدا دوست نمى‏دارد که کسى با گفتار زشت به عیب خلق صدا بلند کند، مگر آنکه ظلمى به او رسیده باشد». بر اساس این آیه، غیبت به عنوان درخواست کمک، مجاز شمرده شده است تا این که بتوان از مظلوم در مقابل ظالم دفاع کرده و ظالم را رسوا کنیم.
ذیل آی ه ذکر شده، روایتی نیز نقل شده که مصداقی از ستم های اجتماعی را بیان می کند: «کسی که عده ای را به مهمانی دعوت کند اما در پذیرایی از آنان کوتاهی کند، مصداقی از این ستمکاران (مذکور در آیه) است و اگر بعدها میهمانان کوتاهی او را یادآور شوند، گناهی متوجهشان نیست».این روایت اگرچه در یک مورد خاص است، اما می توان حکم آن را به موارد مشابه عمومیت داد و تمام مواردی که ستم و اجحافی متوجه افراد شده است را نیز مصادیق دیگری از این روایت برشمرد.
با این وجود، در این مورد باید نهایت احتیاط را لحاظ کرد و در هر مورد خود را مظلوم نپنداشت؛ زیرا در بسیاری موارد به اشتباه گمان ظلم می رود، بدون این که ستمی در واقع وجود داشته باشد.
از طرفی اگر ما ستم های دیگران به خود را نادیده گرفته و از آن گذشت نماییم، راه را برای عفو و بخشش پروردگار در مورد گناهان خویش هموار می کنیم، چنانچه در قرآن می خوانیم: «افراد با ایمان باید گذشت و چشم پوشی کنند. آیا دوست ندارید که خدا گناهانتان را ببخشد؟! البته او بخشنده و مهربان است».  بر این اساس باید دانست «همان گونه که خداوند "ستار العیوب" است دوست ندارد که افراد بشر پرده‏درى کنند و عیوب مردم را فاش سازند و آبروى آنها را ببرند- به علاوه می دانیم هر انسانى معمولاً نقاط ضعف پنهانى دارد که اگر بنا شود این عیوب اظهار گردد، یک روح بدبینى عجیب بر سراسر جامعه سایه مى‏افکند، و همکارى آنها را با یکدیگر مشکل می سازد، بنابراین، به خاطر استحکام پیوندهاى اجتماعى و هم به جهت رعایت جهات انسانى، لازم است بدون در نظر گرفتن یک هدف صحیح پرده‏درى نشود».  علاوه بر این احتیاط نیز حکم می کند انسان دست به این کار نزند؛ زیرا بسیاری از مواردی که ما ذهنیت منفی نسبت به شخصی داریم موضوعی است که تنها بر اثر سوء تفاهم پیش آمده و همچنین حتی اگر مطابق واقع نیز بوده باشد، در بسیاری از موارد زیاده روی در نقل ستمی که بر انسان وارد شده سرانجام خوشی نخواهد داشت و به فرموده امام صادق (ع): یک فرد گاهی مورد ستم قرار می گیرد، اما در نفرین بر ظالم تا حدی زیاده روی می کند که پروردگار خود او را نیز از ستمکاران به شمار می آورد.



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
موارد بیشتر برای شما