ناشناس
مشاوره ازدواج: برای انتخاب حس میکنم دارم با شیطون مبارزه میکنم اگه میشه راهنمایی کنین.
سلام فردی هستم که روابط نامحرم روخیلی رعایت کردم وحساسم توروابط رفتم خاستگاری خانمی ک تودانشگاه مسول بودن وبابرادران همکاری داشتن بعدمن حساس شدم ک خودم رعایت میکنم چراایشون همکاری دارن بلخصوص به گوشی حساس شدم بعدفهمیدم نظرمن کاملااشتباه مطالعه کردم دیدم اگه کسی حدوداسلامی وحجاب اسلامی رورعایت کنن همکاری مشکلی نداره بعدایشون گفتن تفاوت فرهنگی داریم من فهمیدم نظرم اشتباه حالامیخوام این حساسیتم نسبت به این خانم کامل ازبین بره وخیلی بهشون اعتماددارم فقط چیزی توذهنم میگه ک توکه رعایت کردی چرااون رعایت نکنه ومثل اینکه به غیرت ادم بربخوره حالا میخوام این حساسیت یاتعصبی ک بی جابوده کاملا رفع بشه منی ک بهشون اعتمادکامل دارم مثلا فرداروزی خواستن مسولیت جدیدبگیرن یابعدازدواج خواستن شاغل بشن دیگ باخوشحالی بگم برین فقط الان حس میکنم دارم باشیطون مبارزه میکنم اگه میشه راهنمایی کنین ممنون
مشاور: احسان فدایی
برادر گرامی! مسائلی که عنوان فرمودید همه باید تا قبل از ازدواج حل و فصل شود و مشخص شود که شما به چه میزان حساسیت به شغل یا ارتباطات ایشان دارید و ایشان تا چه حد. از نظر ما این موضوع فقط از طریق مشاوره پیش از ازدواج ممکن است. لذا حتما با یکدیگر به یکی از مراکز مشاوره مراجعه و شناخت جامعی نسبت به یکدیگر کسب نمایید. البته شاید هم حساسیت شما زیاد باشد ولی در هر صورت محدوده این روابط حتما باید تا قبل از ازدواج مشخص شود. واقعیت این است که معایب اشتغال زنان از جامعه ای به جامعه دیگر ممکن است متفاوت باشد ولی در جامعه ما تصدی برخی مشاغل در فرهنگ ویژه خانواده زن یا مرد، ممکن است نامناسب به نظر آید و موجب کشمکش زن و شوهر گردد. اشتغال زنان در بیرون از خانه، با توجه به سنگینی مسئولیت آنان به ویژه در فرهنگ ما ممکن است آنان را از ایفاء مسئولیت های خانوادگی ناتوان کرده و زمینه اختلاف و ناسازگاری بین آنان را فراهم سازد. گاه اشتغال زنان زمینه ای برای استقلال و جدایی وی از خانواده می شود. همچنین کار بیش از حد که موجب حضور کمتر در محیط خانواده است. به روابط عاطفی مناسب ضربه زده و موجبات اختلاف را فراهم می کند.
در مورد اشتغال زنان چند نکته باید مورد توجه باشد:
الف) اسلام با اصل «اشتغال زنان» هیچ گونه مخالفتی ندارد بلکه اگر شرایطی پیش آید که زن ناگزیر شود از بین اشتغال و خانه نشینی بی ثمر یکی را برگزیند، به طور قطع، اشتغال ارجحیت خواهد داشت. البته اشتغال لزوما خارج از خانه و در مجامع مختلط نباید باشد.
ب) اسلام به دلیل اهمیت ویژه ای که برای پرورش نسل آینده قایل است اشتغال مادران را در صورت تعارض با ایفاء نقش مادر تأیید نمی کند. حضرت امام خمینی (ره) علی رغم تاکید فراوانی که بر مشارکت اجتماعی ـ سیاسی زنان داشتند، اشتغال زنان را تا آنجا تایید می کردند که به خانواده لطمه نخورد، چرا که زن را مربی جامعه می دانستند.
ج) زنان همواره در فعالیت های اجتماعی، تربیت و تعالی انسان ها دارای نقش مهم بوده و هستند. انگیزه ورود آنها در عرصه اجتماع، تامین برخی از نیازهای اقتصادی خانواده، افزایش آگاهی و بینش اجتماعی، بهره مندی جامعه از توان و تخصص آنان می باشد.
د) فعالیت زنان در عرصه اجتماع آثار متعددی در زمینه های مختلف دارد اما تاثیرات عمده و اساسی روی دو محور است:
1. تامین نیازهای اقتصادی خانواده، بر اساس دیدگاه اسلام تامین نیاز های مادی خانواده بر عهده مرد است و زن هیچ گونه وظیفه ای در تامین نیازهای اقتصادی ندارد، از این رو می توان گفت قاعده اصلی در مورد زنان عدم اشتغال می باشد و وظیفه اصلی زن مدیریت امور خانه و از همه مهمتر تربیت فرزندان می باشد.
2. بهره مندی از توان و تخصص زنان، پرداختن زنان در کارها و فعالیت های بیرون از خانه بر اساس پاسخ گویی به برخی از نیازهای جامعه است. استفاده از دانش و تخصص زنان موجب بهره وری از منابع نیروی انسانی در بخش های مختلف است در برخی از مشاغل ارایه خدمات توسط زنان نه تنها یک نیاز است بلکه ممکن است ضروری و در حد واجب کفائی باشد در جامعه ای که به ارزش های دینی پایبند هستند این امر ضرورت مضاعف پیدا می کند.
ه) فعالیت های اجتماعی زنان علی رغم اینکه آثار مثبت دارد ممکن است آثار منفی هم در پی داشته باشد از جمله: بالا رفتن سن ازدواج و ناباروری، سست شدن کانون خانواده (اختلال در نقش مادری و همسرداری) که ممکن است به طلاق و جدایی زن و شوهر منجر گردد، عدم تربیت مطلوب (محروم شدن خانواده از مادر سالم و شاداب و فعال) و نابسامانی اجتماعی. در هر صورت علاوه بر توجه به این مسائل، سعی کنید تفاوت های خود را تا حد امکان با مشاوره حل و فصل نمایید.
موفق باشید.
بیشتر بخوانید:
نقش ازدواج در بهداشت روانی و ضرورت مشاوره در ازدواج