ناشناس
آیا راسخون مشاوره حضوری داره؟
سلام خدمت خانم کشمیری
ببخشید راسخون مشاوره ی حضوری ندارن؟
مجموعه ی زاسخون کلا ساکن چه شهری هستن؟
مشکل من اینه که مشاوری میخوام که هم از مهارت و علم کافی برخوردارباشه هم بتونم باهاشون ارتباط برقرار کنم چون چنددفعه ای که مشاوره ی حضوری رفتم نه تنها علم کافی نداشتن که حتی براشون مهم نبود مراجعشون مشکلش حل شه یا نه حتی یکیشون دکترای روانشناسی داشت ولی اصلا دلسوز نبود و حتی به خاطرمشکلی که داشتی حالت تحقیر و تمسخر آمیز صحبت میکرد و ویزیتشون هم با قیمت های گزاف
برای همین من دیگه اعتماد نمیکنم حضوری مراجعه کنم اما کادر مشاوره ی شما عالی هستن ولی نمیدونم کجا هستن که بهشون مراجعه کنم
ممنون میشم راهنماییم کنید
مشاور: خانم کشمیری
با سلام خدمت شما همراه گرامی
از اینکه برای مسائل پیش رو راه درست مشورت را پیش گرفته اید و خواهان بهترین تصمیم در زندگی خود هستید تبریک صمیمانه من را پذیرا باشید. بسیار خوشحال هستیم که راسخون توانسته رضایت شما را در پی داشته باشد. دوست عزیز در حال حاضر امکان مشاوره حضوری برای کادر راسخون امکان پذیر نمی باشد. ان شاءالله در آینده ای نه چندان دور اسباب راه اندازی مشاوره حضوری فراهم می گردد. همانطوری که اطلاع دارید در هر رشته و حرفه ای، هم افراد موفق و هم افراد ناموفق وجود دارند که در رشته روانشناسی و روانشناس هم از این قاعده مستثنی نیست و متاسفانه هستند افرادی که به طور تخصصی و متعهد برخورد نمی کنند. سوالی که در اینجا مطرح می شود این است: ویژگی های یک روانشناس خوب و موفق چیست؟ از کجا مطمئن باشم که این روانشناس یا درمانگر همانی است که می تواند مشکل من را حل کند؟
برخی از مهم ترین ویژگی های یک روانشناس خوب و متعهد:
۱- عشق و علاقه شدید به یادگیری
عدم مطالعه و پژوهش برای روانشناس ، و تکیه بر دانش دانشگاهی یعنی مرگ این حرفه حساس.
۲– نشان دادن دلسوزی و همدردی
یک روانشناس خوب علاوه بر دارا بودن دانش کافی در زمینه روانشناسی و توانایی بکارگیری آن معلومات تخصصی در روند درمان، میبایست دیدی خالی از قضاوت،پیشداوری و سرشار از درک و همدلی داشته باشد. این درک و همدلی باید به گونهای باشد که مراجع به راحتی حرفها و مشکلات خود را بیان کند و از مقاومت برای ابراز مشکلات خود بپرهیزد. در واقع یک متخصص روانشناسی میبایست رابطهای عمیق اما سالم با افراد برقرار کند؛ تا آنها بستری مناسب برای بیان مشکلاتشان فراهم ببینند و به او اعتماد کنند.
۳-داشتن مهارتهای ارتباطی قوی
حل شدن مشکلات بسیاری از مراجعین در گرو حل تعارض آنها با خانواده و افراد وابسته است که هرگز نتوانسته اند حرفشان را از طریقی درست به آنها بیان کنند. گاهی لازم است روانشناس، مداخلاتی در جهت برقرار شدن روابط صحیح میان افراد خانواده، انجام دهد. در این مورد روانشناس خود باید مهارت در برقرای ارتباط موثر را داشته باشد.
۴- هنر گوش دادن عمیق
روانشناس باید بتواند با تمام وجود حرفهای شما را گوش دهد که این گوش دادن در حرفه رواندرمانی به صورت یک تکنیک آموزش داده میشود. هر روانشناسی قبل از شروع به کارهای درمانی باید این آموزشها را دیده باشد.
۵- پایبند به باورها و ارزش های جامعه
یک روانشناس در هر جامعهای که مشغول به ارائه خدمت به افراد جامعه است، نمیبایست باورها و اعتقاداتش با اعتقادات مورد قبول در جامعهاش بسیار فاصله داشته و کاملاً متفاوت باشد؛ چون ممکن است به جای اینکه کمک حال جامعه باشد، خود باعث اخلال و ایجاد مشکل در جامعه باشد.
همچنین میبایست از لحاظ اجتماعی، فرهنگی، بومی، مذهبی و تربیتی جامعه خود را شناسایی کرده و به آیین و رسوم حاکم بر جامعه اِشراف کامل داشته باشد. طبعاً در این حالت اگر روانشناس از فردی ایراد و یا اشکالی بگیرد، به غرضورزی و تعصب تعبیر نخواهد شد. این موضوع خود یکی از خصایص روانشناس خوب است.
۶- رازدار باشند و محرم اسرار
زمانیکه در حال بررسی و حل مشکلات مراجع است، درگیر و دغدغه حل مشکلات شخصی و خانوادگی خود نباشند.
کرامت انسانی مراجعین را حفظ کند و نباید به مراجعین این نگرش را داشته باشد که آنها افرادی فاقد شعور و درک هستند، بلکه با این دید به آنها بنگرند که آنها هم مانند انسان های دیگر مشکلاتی دارند و نیازمند کمک هستند.
۷- دارای مجوز رسمی از سازمان نظام روانشناسی و مشاوره است و مجوز خود را در معرض دید دیگران در محل کارش قرار میدهد و درباره تحصیلات و گرایش خود دروغ نمی گوید.
حرفه روانشناسی و انتخاب یک مشاور خوب از اهمیت و حساسیت بالایی برخوردار است، چرا که با روان انسان ها سرو کار دارد. خوشبختانه در سطح کشور مشاورین متخصص و متعهدی هستند که ان شاالله می توانید از کمک های آنان به طور حضوری بهره مند شوید.
موفق و سربلند باشید