ناشناس

آیا به خسیس بودن خواستگار، در امر ازدواج باید اعتنا کرد؟

من خواستگاری دارم که شش سال پیش امد خواستگاری و من به خاطر اینکه گل نیاورد و مهریه هم میگفت مهر السنه جواب نه دادم الان باز اومده و میگد اتفاقات گذشته را فراموش کن ولی در صورتی که اصلا نمیبینم پشیمان باشد...
جمعه، 4 آبان 1397
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما

ناشناس

آیا به خسیس بودن خواستگار، در امر ازدواج باید اعتنا کرد؟

ناشناس ( تحصیلات : فوق دیپلم ، 33 ساله )

من خواستگاری دارم که شش سال پیش امد خواستگاری و من به خاطر اینکه گل نیاورد و مهریه هم میگفت مهر السنه جواب نه دادم الان باز اومده و میگد اتفاقات گذشته را فراموش کن ولی در صورتی که اصلا نمیبینم پشیمان باشد...


مشاور: احسان فدایی

با سلام و سپاس از همراهی شما با مشاورین «راسخون»، از اینکه ما را به عنوان راهنمای خود انتخاب نمودید سپاسگزاریم.

مهمترین مسئله در ازدواج و انتخاب همسر رعایت ملاک‌های اصلی ازدواج است که در روایات نیز بر آن تأکید فراوان شده است. رعایت این معیارها ضامن اصلی سعادت و خوشبختی در ازدواج است و عدم رعایت آن عواقب سنگینی برای زوجین در پی خواهد داشت. از همین لحظه دقت کنید که عاقلانه بیندیشید که آیا او این معیارها را دارد یا خیر؟

این معیارها را می‌توان به دو بخش عمده تقسیم کرد: 

الف) معیارهای اساسی: ملاک‌هایی که حتماً آن‌ها را باید در نظر داشته باشیم تا زندگیمان توأم با سعادت باشد. در نظر نگرفتن این معیارها موجب بروز مشکلاتی در زندگی ما خواهد شد. مانند:‌ دین داری، اخلاق نیکو، شرافت خانوادگی (نجابت و پاکی)، عقل.

ب) معیارهایی که موجب کاملتر شدن زندگی ما می‌شود. این معیارها اگر رعایت شوند زندگی ما بهتر و کاملتر خواهد شد. البته این معیارها به سلیقه و موقعیت افراد بستگی دارد و در افراد مختلف، متفاوت می‌باشد. از جمله این ملاک‌ها می‌توان سلامت جسم و روح، زیبایی، علم و سواد و کفو همدیگر بودن را نام برد؛ در نتیجه معیارهای دینی اسلام فقط ایمان و اخلاق نیست و موارد دیگر را نیز شامل می‌شود.

خواهر گرامی! از بیانتان روشن است که این خواستگار نیت دارد هرچه سریعتر و با عجله زندگی مشترک را شروع نماید در حالی که اصلا نباید در ازدواج عجله کرد و باید فرد مقابل را خوب شناخت زیرا همیشه می‌گوییم ازدواج نکردن بهتر از ازدواج ناموفق است. بنابراین توصیه می‌کنیم حتما در مورد ایشان خوب تحقیق کنید و از مشاوره پیش از ازدواج نیز غفلت ننمایید.

 در خصوص مهریه نیز واقعیت این است که هر چند میزان مهریه از نظر شرعی براساس توافق و رضایت زوجین می باشد و هر مقداری که مورد توافق زوجین باشد چه کم و چه زیاد به عنوان مهریه معین می شود. ولی این بدان معنا نیست که نظر پدر و مادر نادیده انگاشته شود بلکه باید سعی شود که حتی الامکان رضایت و نظر آنان را نیز جلب نمود از طرفی از آنجا که مهریه یک بدهی است بر عهده مرد است و با مطالبه زن پرداخت آن بر او واجب می شود بهتر است مقدار مهریه به گونه ای باشد که مرد توانایی پرداخت آن را داشته باشد و توان مالی و شرایط مرد در نظر گرفته شود از طرفی باید شئونات زن لحاظ شود. بنابراین توجه به توان مالی و توانایی در مورد مقدار مهریه را نمی توان نشانه ای بر خواست فرد دانست بلکه بیانگر واقع بینی و درک صحیح فرد از مسؤلیتی است که متوجه اوست. پس این موضوع را در اختیار بزرگترها قرار دهید و بگذارید ایشان مطابق با عرف و شرع تعیین نمایند.

در مورد یکی کردن عقد و عروسی نیز اگر در محل زندگی شما و ایشان این کار مرسوم نیست اصلا نپذیرید و بگویید حداقل سه ماه نامزدی لازم است.

 امیدواریم در پناه قرآن و عترت موفق و خوشبخت باشید.



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.