ناشناس

در دوست یابی مشکل دارم، راهنماییم کنید.

سلام ،من خیلی دوست د ارم دوست های صمیمی بسیار ی داشته باشم ،اما تا حالا موفق نبودم،من برای ایجاد ارتباط دوست دارم خوش خنده باشم نظر بدم و حرف بزنم و محبت کنم،اما با انجام هر کدام از آن ها مشکلی پیش نیامد مثلا محبت دوستم همش از من توقع داشت و خودش هیچ کاری انجام نمی داد خوش خنده و حرف زدن،دوستم من و بی ارزش حساب میکرد میدونم هر چیزی به اندازه و به جا باید باشد اما همیشه به مشکل بر خوردم راهنماییم کنید لطفا
شنبه، 19 آبان 1397
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما

ناشناس

در دوست یابی مشکل دارم، راهنماییم کنید.

ناشناس ( تحصیلات : دبیرستان ، 18 ساله )

سلام ،من خیلی دوست د ارم دوست های صمیمی بسیار ی داشته باشم ،اما تا حالا موفق نبودم،من برای ایجاد ارتباط دوست دارم خوش خنده باشم نظر بدم و حرف بزنم و محبت کنم،اما با انجام هر کدام از آن ها مشکلی پیش نیامد مثلا محبت دوستم همش از من توقع داشت و خودش هیچ کاری انجام نمی داد خوش خنده و حرف زدن،دوستم من و بی ارزش حساب میکرد میدونم هر چیزی به اندازه و به جا باید باشد اما همیشه به مشکل بر خوردم راهنماییم کنید لطفا


مشاور: خانم ضیایی

سلام و احترام خدمت شما پرسشگر گرامی. بیان کردین "من خیلی دوست دارم با افراد زیادی صمیمی شوم ولی همیشه در ارتباطم به مشکل برخوردم" : اینکه شما در رابطه ای که با دوستانتان دارید فرد خوش خنده، با محبت، هستید ویژگی هایی خوبی هست که صمیمیت بین افراد را زیاد می کند. ولی دلیل اینکه چرا این ارتباط به مشکل برمیخوره را باید پیدا کرد. آیا همانطور که خوب صحبت می کنید، شنونده ی فعال و خوبی هم هستید؟ احساسات دوستان خود را درک می کنید و می توانید در مواقعی که ناراحت هستند همدلی کنید؟ مدیریت خشم و هیجانات منفی را دارید؟ شوخی و خنده را از حد نمیگذرانید؟ سبک ارتباطی شما منفعلانه هست یا پرخاشگرانه یا جرات مندانه؟
برای داشتن یک ارتباط خوب و مؤثر، لازم هست به نکات زیر توجه داشته باشید:
- اگر می خواهید روابط بهتری داشته باشید، باید ابتدا خودتان را به عنوان موجودی باارزش، هدفمند در نظر بگیرید تا برای دیگران، رغبت داشته باشید. یعنی تا زمانی که من خودم را موجودی بی ارزش و ناتوان تلقی کنم، نمی توانم از دیگران انتظار برخورد مناسب داشته باشم. پس لازم است روی نقاط مثبت و توانمندی های خود بیشتر کار کنید تا بتوانید در تعاملاتتان، ابراز وجود مناسبی داشته باشید. مثلا اگر کتاب های جالب و جذابی تا کنون مطالعه کردید، گوشه هایی از آن را برای دیگران تعریف کنید. یا اگر در زمینه ی خاصی مهارت و اطلاعات دارید، در معرض نمایش بگذارید. در واقع حرف و سخن جذابی برای گفتن داشته باشید که دیگران را بتوانید جذب کنید.
- هر فرد حریم یا فضای شخصی منحصر به فردی دارد و دوست ندارد کسی بدون اجازه و رضایت او، وارد آن شود. مثل زمانی که دوست نداریم دیگران در مورد احساساتمان بازجویی کنند.
نکته ی مهم این هست که نه تنها باید به حریم شخصی خود احترام گذاشت و اجازه نداد دیگران در هر زمان و هر شکلی که دوست دارند وارد شوند بلکه احترام به حفظ حریم شخصی دیگران نیز ضروری هست. و می توان از خودداری در اظهارنظرهای تحقیرآمیز، مطرح نکردن سوال های حاکی از کنجکاوی و دخالت، عدم ارائه ی نصایح و توصیه های ناموجه، خسته نکردن دیگران با محبت های افراطی و شوخی های نامناسب و.... با قلمرو روانی و هیجانی دیگران فاصله ی مناسبی را حفظ نمود و به حریم شخصی آن ها احترام گذاشت.
- در حین گفت و گو، استفاده از کلمات و جملات مناسب، کار هنرمندانه ای هست. کلمات هم می تواند تاثیر مثبت داشته باشد و هم تاثیر منفی. مثلا به کار بردن کلمه ی "دهن بین "شاید فرد را ناراحت کند ولی به جای آن، استفاده از واژه ی" انعطاف پذیر"، حس بدی را در طرف مقابل به وجود نیارد. پس می توان به جای جملات تحریک برانگیز از جملات بی طرفانه و خنثی استفاده کرد. و همچنین لحنی شیرین و آرام در کنار جملاتی سنجیده و از قبل فکر شده، برای اطرافیان دلنشین خواهد بود. بنابراین، دقیق و کامل سخن بگوییم و منظورمان را واضح و روشن بیان کنیم. به طوری که سوتفاهم ایجاد نشود.
- نکته ی بعد: برای اینکه ما بتوانیم ارتباط خوب و موثری را برقرار کنیم لازم هست مهارت گوش دادن، را فراگیریم. شنیدن به عنوان اقدامی غیرفعالانه با گوش کردن که عملی فعالانه محسوب می شود، متفاوت است. برای یک ارتباط موثر باید بتوانیم خوب گوش کنیم. با توجه کامل گوش کنیم و دست از هر کاری که داریم بکشیم مثلا موبایل خود را کنار بگذاریم و حواسمان به آنچه می شنویم باشد. در حین گوش کردن، با طرف مقابل ارتباط چشمی برقرار کنیم و نشان دهیم به حرف هایش علاقه مند هستیم. از سرتکان دادن به معنی تأیید و لبخند زدن استفاده کنید و از واژه ها و اصواتی که نشانه توجه هستند استفاده کنیم مثل "بله"، "آهان". حرف طرف مقابل را قطع نکنیم و منتظر بمانیم تا سخن گفتن او به اتمام برسد.
- بهترین سبک ارتباطی در برخورد با دیگران، جرأت مندانه هست. جرأت مندی یعنی دفاع از حقوق خود و بیان افکار و احساسات خویش که به شیوه مستقیم، صادقانه و مناسب انجام میشود .افراد جرأت مند برای خود و دیگران احترام قائل هستند. آنان منفعل نیستند و ضمن اینکه به خواسته ها و نیازهای دیگران احترام میگذارند، اجازه نمی دهند دیگران از آنها سواستفاده کنند و به شیوه قاهرانه با آنان ارتباط برقرار میکنند. پرخاشگر بودن به معنی دفاع از حقوق خود به شیوه ای خصمانه است که فرد سعی میکند نیازها و خواسته های خود را از طریق غالب شدن، توهین و تحقیر دیگران براورده کند که در این میان برای حقوق و خواسته دیگران اهمیتی قائل نیست.
رفتار منفعلانه باعث می شود دیگران از ما سوء استفاده کنند و هر تهدید و خواسته ای که داشته باشند بر ما تحمیل کنند یعنی به نوعی به نقاط ضعف و ترس هایمان آگاه شدند و از آن برای رسیدن به اهداف خود استفاده می کنند. در صورتی که وقتی در کلاممان بسیار محکم و باقاطعیت صحبت کنیم هر کسی اجازه ی توهین و بی احترامی به ما را نمی دهد. و در نهایت، با فراگیری مهارت های زندگی که در مراکز مختلف مشاوره، کانون های فرهنگی، مساجد و... برگزار می شود می توانید ارتباطات خود را بهبود بخشید.
با آرزوی موفقیت برای شما

بیشتر بخوانید:
چگونه بهتر و بیشتر ابراز وجود کنیم؟



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مشاوره مرتبط