ناشناس

بلد نیستم از حقم دفاع کنم" چیکار کنم؟

سلام.من هیچ وقت بلد نیستم از حقم دفاع کنم و حرفم رو بجاش و به موقع و اثرگذار بزنم و معمولا همیشه حقم خورده میشه و بی سر و زبون و مظلوم جلوه میکنم،دلیلش چیه و چکار باید بکنم؟؟
دوشنبه، 13 اسفند 1397
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما

ناشناس

بلد نیستم از حقم دفاع کنم" چیکار کنم؟

ناشناس ( تحصیلات : لیسانس ، 30 ساله )

سلام.من هیچ وقت بلد نیستم از حقم دفاع کنم و حرفم رو بجاش و به موقع و اثرگذار بزنم و معمولا همیشه حقم خورده میشه و بی سر و زبون و مظلوم جلوه میکنم،دلیلش چیه و چکار باید بکنم؟؟


مشاور: خانم قربانی

من هم عرض سلام و ادب دارم خدمت شما همراه گرامی سایت راسخون
دفاع از حق و بیان نظرات در زمان مناسب، سبب اقتدار فرد میشود و عزت نفس فرد را اثبات و افزایش می دهد. اختلال در این فرایند سبب رنج ادمی میشود و باعث میشود دیگران از او سوءاستفاده نمایند و شاید همین امر رنجش فرد را افزایش میدهد. دوست عزیز، رفتار منفعلانه، اصطلاحی است که برای رفتار شما استفاده میشود. سه نوع رفتار وجود دارد:
پرخاشگرانه: فرد تحکمی فمل میکند و دیگران را مجبور میکند تا طبق میل او عمل نمایند.
منفعلانه: فرد دفاعی از حقوق خود ندارد و هرگونه زورگویی دیگر افراد را بی هیچ اعتراض و مقابله ای می پذیرد.
رفتار جرات مندانه: فرد همانقدر که به دیگران احترام میگذارد به خود نیز احترام قائل است و هم حق خود و هم حق دیگران را در جای خود رعایت میکند مانع هر ظلمی به طرفین میشود. این نوع رفتار بهترین برخورد محسوب میشود. دو رفتار قبلی هر دو اسیب زاست. البته رفتار چهارمی نیز تعریف شده که در نتیجه رفتار انفعالی میباشد و پرخاشگرانه _ منفعلانه نام دارد، یعنی فرد پس از مدتی انفعال به انفجار میرسد و خشم خود را به صورت اشکار با پنهان ولی نامناسب نشان میدهد. شما برای تغییر رفتار خود نیاز دارید اعتماد به نفس تان را افزایش دهید و اصول رفتار جرات مندانه را بیاموزید. با توجه به اینکه نوع رفتار هر فردی نتیجه اموزشهای غیرمستقیم او در گذشته و تحت تاثیر روابط قبلی در خانواده و.. بوده و در فرد نهادینه شده، انتظار نمیرود که فورا به نتیجه برسید لذا صبور بوده و بسیار تمرین کنید تا تغییر رفتار در شما حاصل شود. چند نکته برای اموزش رفتار جرات مندانه در اینجا ارایه میشود امیدوارم با کاربست ان به نتیجه برسید.
1. همانقدر که برای دیگران ارزش قایل هستید، برای خود نیز ارج نهید و برای ان تلاش هدفمند داشته باشید.
2. خود خواه نباشید و اما برای هر فردی به اندازه ظرفیت او خدمت رسانی نمایید.
3. وقتی میخواهید برای کسی کاری انجام دهید، با خود قرار بگذارید که توقع جبران نداشته و با توجه به طیب خاطر و فقط برای رضای خدا ان را انجام دهید. در این حالت به راحتی میتوانید میزان توان و لطف خود را ببینید و از خودگذشتگی نشان دهید. این نکته برای همه امور فعلی و بیانی است و به شما اجازه میدهد انچه را می پذیرید باعث فشار و منفعل بودن شما نگردد زیرا که انتخاب خود شماست.
4. زمانی که اعتراضی دارید، مخاطب خود را در نظر بگیرید و در زمان و مکان مناسب در عین احترام ان را بیان نمایید.
5. در زمان بیان اعتراض، ابتدا موقعیت را برای فرد توصیف کرده، بعد احساسی که برای شما ایجاد کرده را بگویید. سپس یک راه حل تازه از نوع انتظاری که دارید ارئه دهید و ان را پیشنهاد کنید. مثلا برادرتان، بدون اجازه شما به وسایل تان دست میزند و خود را مالک انها میداند. در چنین مواردی به او بگویید: از اینکه امروز بدون هماهنگی این وسیله را برداشتی(توصیف موقعیت)، ناراحت شدم. دوست دارم از این به بعد کدام از وسایل من را که لازم داری، من را خبر دارد کرده و سپس از ان استفاده کنی.
6. حتما در کلاسهای مهارت ارتباطی شرکت نمایید و مهارت های بین فردی تان را ارتقا دهید. این راه حل ها سبب میشود که شما بتوانید خود را ببینید و به اطرافیان هم یاداور شوید که شما را ببینند. شاید در وهله اول و حتی گاهی در مراحل بعدی هم به نتیجه دلخواه نرسید اما با این اقدامات اولا، حرف خود را بیان کرده اید و دیگر مظلوم جلوه نمیکنید، به قول خودتان توسری خور نخواهید بود زیرا که دیگران میدانند شما در مقابل رفتار نابرابر انها خواهید ایستاد و به دلیل احترام به خود، عزت نفس تان نیز افزایش می یابد.
شاد و سلامت باشید.



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مشاوره مرتبط