ناشناس
احساس میکنم افسرده شدم" چیکار کنم؟
سلام؛ حدود یک ماهی میشه که احساس میکنم افسرده شدم و زندگی برام کسل کننده شده؛ از کارهایی که قبلا دوست داشتم انجام بدم لذت نمیبرم و حس میکنم اگه جلوشو نگیرم قویتر میشه؛ توی مدرسه هم نمیتونم با دیگران ارتباط...
مشاور: احسان فدایی
با عرض سلام و تقدیم احترام خدمت شما پرسشگر محترم! ارتباط شما با ما گویای این است که در صدد انتخاب مسیر صحیح هستید و امیدواریم ما نیز راهنمای خوبی برایتان باشیم.
احساس شما را می فهمیم و می دانیم که از این بابت چقدر در رنج و سختی قرار دارید ولی باید این را نیز بپذیرید که شما در سن نوجوانی قرار دارید و ممکن است در این سنین با حالت های افسردگی روبرو شوید البته این حالات موقت هستند و نمی توانند پایدار باشند ولی به فرموده خودتان نباید اجازه پیشرفت دهید. با پاسخگویی به چند سئوالی که در ذیل مطرح می گردد ما را در راهنمایی دقیقتر در مکاتبات بعدی یاری فرمایید.
1. آیا اخیرا حادثه یا اتفاق ناراحت کننده ای در زندگی تان رخ داده است؟
2. این احساس محصول چه فکری در مورد زندگی بود؟
3. آیا دیگر ابعاد زندگی شما را نیز تحت تأثیر قرار داده است؟
4. آیا تا کنون برای مقابله با این احساس اقدام روانشناختی هم نموده اید؟
5. آیا سابقه افسردگی در خانواده یا در خودتان داشته اید؟ به هر حال درمان فعلی شما با انجام چند راهکار ممکن است ولی اگر بیش از این ادامه یابد ممکن است مزمن شود و درمان آن با دشواری هایی مواجه میگردد.
و اما راهکارها:
1. بسیاری از افسردگی ها ناشی از افکار منفی ای است که فرد افسرده در ذهن خود دارد، به عنوان مثال فردی که فکر می کند کسی او را دوست ندارد، در نتیجه، رفتارش گوشه گیری از دیگران، حالت عاطفی اش احساس تنهایی و افسردگی و حالت فیزیکی و جسمانی اش بی خوابی، بی اشتهایی و... است. بر این اساس برای درمان افسردگی، باید با افکار منفی مبارزه کرد، برای این کار لازم است از خود بپرسید که شواهد و دلایل شما برای اثبات یا ردّ افکار منفی تان چیست؟ و آنها را در یک جدول یادداشت کنید. همچنین سعی کنید برای هر رویداد، بیش از یک توضیح قایل شوید. هرچه شما بیشتر، رویدادهای روزمره تان را یادداشت کنید و سعی در تجزیة افکار منفی و جدال با آنها کنید، در این کار مهارت کسب کرده سریع تر از آنها رهایی می یابید. به هر حال مقابله جدی با افکار منفی , روح و روان انسان را آرام می کند.
2. با دیگران ارتباط برقرار کنید، دوستان، اقوام و آشنایان و این ارتباط را افزایش دهید.
3. با خود مهربان باشید، قبول کنید که افسردگی انرژی شما را تحلیل می برد و مانع از انجام دادن همة کارهایی می شود که قبلاً انجام می دادید. سعی کنید برای خود هدفهای دشوار در نظر نگیرید یا مسئولیت بیش از توان خود قبول نکنید.
4. منظم باشید. یک روش منظم متناسب با خود پیدا کنید و تا آنجا که می توانید به آن پایبند بمانید. هر روز سر ساعت معین بیدار شوید و سر ساعت معین غذا بخورید و شب زود بخوابید تا خواب شبانة خوبی داشته باشید. بسیاری از کسانی که افسردگی دارند وقتی به اندازه کافی نمی خوابند حالشان بدتر می شود. پیروی از یک روش منظم می تواند ساعتِ زیستیِ شما را که اغلب به هنگام افسردگی، مختل می شود، دوباره منظم کند.
5. در اول صبح ورزش کنید و فعالیت جسمی داشته باشید. بسیاری از درمانگران، انجام تمرینات ورزشی را به عنوان یک روش درمانی، برای معالجه افسردگی توصیه می کنند.
6. اگر احساس کردید این مشکل روبه افزایش است برای رفع این احساس حتما با مشاور خود به صورت حضوری صحبت نمایید. امیدواریم با عمل به آنچه که عرض شد بتوانید بر این احساس خود غلبه کنید.
موفق و پیروز باشید.