ناشناس

همسرم مشروب می خورد. چیکار کنم؟

با سلام. همسرم مشروب میخورد و رفتار ناپسندی دارد. چهار سال هست که با هم زندگی‌ میکنیم و تمام تلاشم رو کردم تا بهتر بشه اما نشد وقتی میگم طلاق بگیریم میگه خودم رو میکشم و این حرف نمیذاره من اقدامی بکنم. خیلی رنج‌ میبرم از این مسئله. خواهش میکنم کمک کنید.
سه‌شنبه، 28 اسفند 1397
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما

ناشناس

همسرم مشروب می خورد. چیکار کنم؟

ناشناس ( تحصیلات : دیپلم ، 22 ساله )

با سلام. همسرم مشروب میخورد و رفتار ناپسندی دارد. چهار سال هست که با هم زندگی‌ میکنیم و تمام تلاشم رو کردم تا بهتر بشه اما نشد وقتی میگم طلاق بگیریم میگه خودم رو میکشم و این حرف نمیذاره من اقدامی بکنم. خیلی رنج‌ میبرم از این مسئله. خواهش میکنم کمک کنید.


مشاور: احسان فدایی

 با عرض سلام و تقدیم احترام خدمت شما پرسشگر محترم! ارتباط شما با ما گویای این است که در صدد انتخاب مسیر صحیح هستید و امیدواریم ما نیز راهنمای خوبی برایتان باشیم.

گرچه با مشکلات متعددی در خصوص همسرتان روبرو هستید ولی به نظر می رسد واقعا شراب کلید همه این بدی هاست. پس اولا باید همسرتان را نسبت به شراب خوردن ترک دهید و ثانیا تلاش کنید از او یک مرد ایده آل بسازید. این کار زمان بر ولی شدنی است. در هر مرحله می توانید روی کمک ما حساب نمایید.

 خواهر گرامی! بدون شک، حرمت مصرف مشروبات الکلی از مسلمات دین اسلام هست به طوری که در اسلام هیچ گناهی تا این حد نکوهیده نشده است. از نظر علم پزشکی نیز حرمت شراب، محرز است، زیرا کتاب های متعددی دربارۀ آسیب ها و زیان های آن از سوی پزشکان نگاشته شده است. یکی از دلایل مصرف این ماده حرام، تأثیر آرام بخشی و سر خوشی موقتی آن بر مغز و اعصاب است. کسانی که به دلایل مختلف تحت فشارهای عصبی هستند با نوشیدن چند جرعه از این ماده، یکباره از این فشار راحت می شوند و برای لحظاتی تمام غمها و استرسها را فراموش می کنند همین باعث می شود نسبت به نوشیدن آن تشویق شوند اما پس از سپری شدن زمان تأثیر آن، دوباره فشارهای روانی قبل خود را نشان می دهد و بلکه بیش از گذشته به آنها هجوم می آورد از این روی بیشتر به مصرف نوشابه های الکلی روی می آورند. دلیل دیگر مصرف این مواد، اشتهای کاذب و روانی ایجاد شده از منع و حرمت شرعی و قانونی آن است و نیز وسوسه های شیطانی که وقتی با ضعف ایمان عقیده دینی همراه شود این اشتهای کاذب را افزایش می دهد. وقتی افراد از ایمان قوی و محکمی برخوردار نیستند، به محض اینکه متوجه می شوند نوشیدن مشروب حرام است، مانند یک کودک نسبت به آن حریص تر می شوند. با یک بار مصرف این مواد وقتی آثار موقتی آن را لمس می کنند، به تدریج علاقه بیشتری برای مصرف آن پیدا می کنند. دلیل سوم عدم آگاهی از ضررهای جسمی و روانی و معنوی این ماده خطرناک است. امروزه تحقیقات دانشمندان غربی نشان داده است نوشابه های الکلی نه تنها بر خون، کبد، دستگاه گوارش، دستگاه تنفسی، دستگاه عصبی، دستگاه ترشحی و غدد، قلب، پوست، استخوان و غریزه جنسی آثار بسیار مخربی دارد، بلکه سلولهای مغز را نیز به تدریج از بین می برد و در دراز مدت موجب جنون و اختلالات حاد روانی می شود. اگر به جوامع متمدن غربی که مصرف این مواد در آنجا آزاد است نگاهی بیندازیم، متوجه می شویم دولت های آنها سالانه بودجه های کلانی برای پیشگیری و درمان بیماران الکلی اختصاص می دهند و کثرت بیمارستان های مخصوص الکلی ها گویای این حقیقت است.

همچنین شراب یکی از نوشیدنی های خطرناک است که خداوند انسان ها را از خوردن آن ها نهی کرده و فرموده است: اى کسانى که ایمان آورده‌‏اید، شراب و قمار و بتها و گروبندى با تیرها پلیدى و کار شیطان است، از آن اجتناب کنید تا رستگار شوید[مائده آیه 90] اما در کنار توجه به توضیحات بالا، دقت در موارد زیر و عمل به آنها در مواجهه با این مسأله کمک بزرگی به شما می کند:

1- درباره این مسائل بهتر است از خود حساسیت افراطی نشان ندهید. با مسائلی که پیش می آید برخورد معقول و منطقی داشته باشید و با اهرم احساسات به استقبال مسائل نروید.

2- شما باید با مهارت ها و توانایی هایی که دارید قلب شوهرتان را به خود معطوف کنید تا در جای دیگری سیر نکند. علاوه بر این باید سعی کنید با دوستانی بیشتر ارتباط برقرار کند و معاشرت داشته باشد که اهل اینگونه مسائل نباشند.

3- تا آنجا که می توانید از تکیه بر امور حدسی و ظنی خودداری کنید.

4- طرز برخورد شما با همسرتان رفتار همدلانه باشد، به گونه ای با وی برخورد نمایید که وی را عین خود دانسته و خود را با ایشان همراه و هم مقصد ببینید، تا وی نیز به این نقطه برسد که شما او را درک کرده‏اید و یا در صدد درک فهم و شعور او هستید.

5- به همسرتان به چشم یک دوست و شریک واقعی زندگی بنگرید. همچنان که سعی دارید دوستتان به سبب نوع رفتار و گفتارتان نرنجد و همیشه از شما راضی باشد، سعی کنید در برخورد با همسر نیز رفتارتان این‏گونه باشد.

6- او را از خود راضی نگه دارید.

7- به اموری که مربوط به همسرتان می باشد به چشم احترام بنگرید. همانگونه که به امور وابسته به خودتان می نگرید، همان نگرش را هم نسبت به امور وابسته به همسرتان داشته باشید.

8- اشکالی ندارد مدتی در مورد شراب و عرق خوردن او حساسیت نشان ندهید ولی روی خوش هم نشان ندهید تا همسرتان کم کم خودش متوجه اشتباهش شود و اگر متوجه نشد باز هم می توانید از طرق صحیح وارد شوید.

9- سعی کنید در فضایی صمیمانه گذشته و تغییر کردن همسرتان را با اهرم احساسات به او یادآور شوید. در ادامه در خصوص عرق و مشروب خواری همسرتان چون حرام قطعی است، نیز راهکارهایی را تقدیم می نماییم:

1. در زمان هایی با ایشان وارد بحث و گفتگو درباره شراب خواری بشوید که سر حال باشد و به حرف های شما دل می‌ دهد.

2. اول خوبی ‌هایی که دارد بگویید و بعد بگویید چقدر خوب بود که شراب خواری را ترک می ‌کردی و اگر این عمل بد در تو نبود مرد بسیار خوب و ارزشمندی بودی همانی می ‌شدی که من آرزویش را داشتم.

3. از آنجایی که یکی از دلایل مصرف این مواد، جنبه تفریحی و سرگرمی آن است سعی کنید برای اوقات فراغت او و خودتان، تفریحات سالم داشته باشید، مثل رفتن به پارک، سینما و گردش در ایام تعطیل و دید و بازدید از اقوام و مانند آن تا به این طریق جانشین مناسبی برای مقابله با این تفریح ناسالم برای او به وجود آورید.

4. اگر در بین اقوام و خانواده او مثل پدر، برادر بزرگتر، عمو، دایی و مانند آن و یا در بین دوستان نزدیکش کسی که بتوان به او اعتماد کرد و از او خواست که با همسرتان صحبت کند، وجود داشت، می توانید از او بخواهید تا با ایجاد رفاقت و دوستی، با همسرتان و آگاه کردن او به مضرات این کار، به طور غیر مستقیم او را از این عمل حرام باز دارد. به شرطی که این کار تأثیر مثبت داشته باشد و برای روابط شما و همسرتان هم مشکلی ایجاد نکند. ضمنا توصیه می کنیم کم کم دوستان ناباب را از همسرتان جدا کنید.

5. نوشیدنی های مجاز دیگر را به او پیشنهاد بدهید و بگویید این همه نوشیدنی حلال چرا سراغ حرام می‌روی؟

6. عده‌ای می ‌گویند که نوشیدن شراب باعث فعال شدن کلیه و یا شادابی پوست و امثالهم می‌گردد و حال آن‌که واقعیت چیز دیگری است یعنی نه تنها چنین نیست بلکه سبب تحلیل رفتن ارگانیزم بدن شده و بعضاً موجب هلاکت می‌گردد. اگر همسرتان چنین تفکراتی دارد آن را تغییر دهید. در پایان  توصیه می کنیم با توجه به حساسیت اصل موضوع (زندگی مشترک) و موضوعات دیگر لازم است به همراه همسرتان از خدمات مشاوره حضوری استفاده نمایید تا نتیجه بهتر و دقیقتری بگیرید. علت‌های مختلفی می‌تواند وجود داشته باشد، باید بررسی کرد، با همسرتان نیز گفتگو کرد، تا به نتیجه مطلوب رسید چون موضوع خیلی مهم و سرنوشت ساز است لذا تصمیم گیری سریع و بدون بررسی همه جانبه، کار عاقلانه و درستی نیست؛ اما از نظر ما زندگی شما در هر صورت قابل اصلاح است و فقط نیاز به صبر و تحمل دارد.

موفق باشید.



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.