ناشناس

آموزش دستشویی رفتن کودک از چه سنی شروع می شود؟

سلام، دخترم سه سال و ۴ ماه دارد، هنوز پوشک اموزشی براش استفاده میکنم، اگر مرتب به دستشویی ببرمش پوشکش خشک میمونه ولی به هیچ وجه حاضر نیست نیاز به دستشویی رفتنش رو به من بگه و ادرار رو نگه میداره تا در...
چهارشنبه، 14 فروردين 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما

ناشناس

آموزش دستشویی رفتن کودک از چه سنی شروع می شود؟

ناشناس ( تحصیلات : فوق لیسانس ، 37 ساله )

سلام، دخترم سه سال و ۴ ماه دارد، هنوز پوشک اموزشی براش استفاده میکنم، اگر مرتب به دستشویی ببرمش پوشکش خشک میمونه ولی به هیچ وجه حاضر نیست نیاز به دستشویی رفتنش رو به من بگه و ادرار رو نگه میداره تا در...


مشاور: خانم ضیایی

سلام و عرض ادب خدمت شما مادر گرامی. بیان کردین "دختر سه ساله ای دارید که هنوز از پوشک آموزشی استفاده می کند و نیاز به دستشویی اش را اعلام نمی کند": از پوشک گرفتن کودک، زمان بر و نیاز به صبوری زیاد دارد. باید توجه داشت که از همه کودکان نباید انتظار مشابهی داشت و برخی کندتر آموزش دستشویی را یاد می گیرند، بنابراین شما بزرگوار نباید تحت تاثیر حرف دیگران قرار بگیرید. اینکه کودک شما ترجیح می دهد کارش را در پوشک انجام می دهد و دستشویی خود را به شما نگوید، رفتاری طبیعی و شایع در بین کودکان هست. چون عمل دستشویی رفتن را کاری سخت و دشوار می دانند و این موضوع اغلب با بحث و جدل با والدین منجر می شود. برای اینکه کودک بتواند همکاری بهتری با شما داشته باشد، نکاتی را خدمتتان عرض می کنم:
- در ابتدا لازم هست برایش یک لگن یا توالت فرنگی قشنگ تهیه کنید و همچنین جایی که آن را می گذارید لزوما دستشویی نباشد. شاید به خاطر دیدن چاه، کودک وحشت کند. مثلا بهتر است در گوشه ای از حمام قرار دهید.
- برای کودک جدول ستاره ها بکشید و در دستشویی قرار دهید. مثلا بگویید هر بار که دستشویی ات را بگویی یک ستاره می گیری و اگر تعداد این ها به10 -5 برسد یک جایزه داری. و لزوما نیازی نیست یک وسیله گران قیمت باشد. همینکه برای کودک جذاب باشد کافی است.
- در قالب قصه و بازی می توان، به کودک آموزش های لازم را داد. مثلا وقتی غذا می خوریم شکممون پر می شود و باید مواد زاید از بدن خارج شود وگرنه دچار دل درد می شویم.
- بعد از مدتی که فرزندتان دستشویی رفتن یاد گرفت دیگر او را شب ها، پوشک نکنید و حتما از ملحفه یک بار مصرف که پشتشون پلاستیک نرم هست برای تشک بچه استفاده کنید. هدف این هست که بچه باید خیسی را بفهمد تا بتواند دستشویی را بپذیرد، تا بفهمد شلوارش را نباید خیس کند تا بفهمد خیسی شلوار چقدر پاهاشو نمناک و یخ می کند . وقتی بچه ادرار کرد بهش بگویید: جیش کردی، ببین شلوارت خیس شد بیا عوضت کنم.
- نکته مهم این هست که بچه باید معنی ادرار کردن را بفهمد و یاد بگیرد که ماهیچه های ادراریش را کنترل کند. اگر در شب کودک خود را پوشک کنید، یاد نمی گیرد این ماهیچه ها را ارادی کند و حالا حالاها درگیر آموزش دستشویی هستید و هم بچه اذیت می شود و هم خودتان .
- اگر بچه رختخوابش را خیس کرد هیچ عکس العملی بروز ندهید مثل سرزنش کردن، تحقیر کردن،.. فقط شلوارش را عوض کنید. هر رفتار ناصحیح شما باعث اختلال شب ادراری میشه .
مطمئن باشید به زودی بچه یاد می گیرد تو خواب هم ماهیچه های مجاری ادراریشو کنترل کند ولی اگر شب ها پوشکش کنید، در یادگیری بچه اختلال ایجاد می شود.
- شب ها قبل از خواب بچه را به دستشویی ببرید و مثانه اش رو تخلیه کنید تا با شکم پر به بستر نرود.
- ساعت هایی را که کودک خود را خیس می کند را به خاطر بسپارید و همان موقع کودک را برای دستشویی رفتن صدا کنید. وقتی کودک پوشک نداشته باشد و خیسی و نمناکی شلوار و دردسرهای تعویض لباس را حس کرده باشد، مجبور می شود برای دستشویی رفتن همکاری کند. و در نهایت، از پوشک گرفتن بچه ها، یکی از دوران مهم رشدی هست که باید با شکیبایی و حوصله سپری شود وگرنه ممکن هست آثار روانی زیان باری در کودک بر جای گذارد.
موفق و پیروز باشید.



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مشاوره مرتبط