ناشناس
راه برخورد با پسرم که فیلم مبتذل دیده" چیه؟
سلام. یکی از دوستان پسرم آدرس یه سایت مبتذل رو بهش داده بود که ایشون هم رفته بود کلی تصاویر مبتذل رو دیده بنظرتون راه حل و نحوه برخورد چیه؟ در ضمن چطور میتوان دوران بلوغ و نحوه تولد رو بهش توضیح داد الان دوازده سال داره آیا موقعش رسیده یا نه؟
مشاور: خانم ضیایی
با سلام و احترام خدمت شما والد گرامی. بیان کردین" فرزندتان در اینترنت، تصاویر مبتذل نگاه کرده": نگرانی و دغدغه ی شما را درک می کنم، امیدوارم صحبت هایم بتواند برایتان مفید باشد. کودکان در هر سن و سالی کنجکاوی ها و سوالاتی دارند که امروزه با دسترسی بودن موبایل، تبلت و کامپیوتر خیلی راحت می توانند به سوالات و وسوسه های خود دسترسی پیدا کنند. در اینجا وظیفه ی والدین این هست که اطلاعات خود را در زمینه ی تربیت جنسی کودک بالا ببرند تا بتوانند در چنین موقعیت هایی، برخورد صحیح داشته باشند. باید به هر مسئله و چالش جنسی فرزند، به دید فرصت نگاه کنند و آموزش های لازم را با توجه به درک و فهم و سن فرزند به او دهند.
- زمانی که کودک صحنه ها و تصاویر مستهجن مواجه شد، از این فرصت برای تربیت جنسی صحیح در کودک بهره بگیرید و حریم خصوصی و... را آموزش بدهید و به او گوشزد کنید که ما اجازه نداریم اندام های جنسی خودمان را به دیگران نشان دهیم و همچنین اندام جنسی دیگران حتی در فیلم و موبایل را هم ببینیم. و سعی شود در محیط خانه، حریم خصوصی هنگام تعویض لباس، رفتن به حمام و ... رعایت شود.
- اگر رابطه ی پدر با پسر خوب و صمیمی هست می توان به پدر پیشنهاد داد، تا در یک گپ دوستانه، درباره ی پیامدهای نامطلوبی که اینگونه تصاویر دارد با فرزند صحبت کند که الآن سن ساختن آینده ی تو هست. الان باید سرمایه گذاری هایت را انجام بدی تا بتوانی، بزرگسالی موفق تری داشته باشی. پس لازم هست این نیرو و انرژی را برای رسیدن به اهدافت صرف کنی. اگر دوستانت هم خواستند عکس و فیلم نشانت دهند، سعی کن نگاه نکنی. اگر قرار هست حال ما خوب باشد باید مراقب ورودی های ذهنمان باشیم مراقب گوشمان، زبانمان، چشممان باشیم . دیدن این فیلم و عکس ها کمکی به شما نمی کند و برای هیچ کس مناسب نیست. این قبیل فیلم ها به همه آسیب می رساند؛ چون اثرات جبران ناپذیری روی مغز انسان به جا می گذارد و آرامش را از ما می گیرد و باعث احساس منفی در وجود ما می شود.
- برای کودک تان حد و مرز استفاده از وسایل مجاز را مشخص کنید و بر اساس قراردادی که می بندید، عمل کنید؛ برای مثال اگر کودک اجازه دارد از تبلت یا موبایل استفاده کند، زمان مشخص و محتوای معلومی را تعیین کنید.گرفتن موبایل و قطع اینترنت و این قبیل ترفندها شاید در مدت زمان محدودی قابل استفاده باشد ولی باعث می شود کودک یا نوجوان، کنجکاوی ها و سوالات خود را به گونه ی دیگری و خارج از منزل جستجو می کند. نکته بعدی درباره ی بلوغ و نحوه ی تولد: با توجه به اینکه امروزه فرزندان خیلی راحت می توانند به وسوسه ها و کنجکاوی های خود دسترسی داشته باشند، ما می توانیم در تربیت خود، چند قدم جلوتر باشیم و از قبل آموزش های لازم را به او داده باشیم تا از بروز خیلی مسائل جلوگیری شود و با شنیدن بعضی مسائل جنسی دچار شوک زدگی و انزجار نشود. اگر پسرتان تا سن بلوغ سؤالی نپرسید در اولین فرصت که علائم بلوغ آشکار شد، باید یک فضای خصوصی و با آرامش برای نوجوان ایجاد کنید و با او در این مورد صحبت کنید. توصیه اکید می کنیم که آموزش مسائل جنسی در زمان بلوغ حتما توسط والد همجنس انجام شود. یعنی مادر با دختر و پدر هم با پسر.
- در این زمان باید برخی اطلاعات لازم مثل نشانه های جسمانی بلوغ، بهداشت ناحیه تناسلی، احتلام یا پریود و برخی مسایل فشارگروهی یا وسوسه های که در دوره بلوغ به سراغ نوجوان می آید را در فرصت مناسب به نوجوان بگویید.
- از فرزندتان در مورد اینکه درباره ی نحوه ی بچه دار شدن، چه چیزهایی شنیده است سوال کنید و اجازه بدهید به طور کامل اطلاعاتش را در اختیار شما بگذارد و نظر خودش را در این باره بپرسید که خودت فکر میکنی چطوری بچه به وجود می آید؟ شاید حدس هایی بزند و بنا بر کنجکاوی هایش، سرچ هایی هم کرده باشد. بنابراین لازم هست در ابتدا اطلاعات او را محک بزنید.
- وقتی به طور کامل صحبت هایش را گوش کردید بر اساس اطلاعات فرزندتان و با توجه به سن اش برایش توضیحاتی را بدهید. البته می دانم اوایل سخت به نظر می رسد که در این باره با هم صحبت کنید. ولی اگر والد و فرزند با هم ارتباط خوبی داشته باشند، مادر و پدر بهترین مربیان تربیت جنسی برای فرزندان هستند که می توانند این مسائل را به شیوه ای صحیح و درست و بدون هیچ اغراق و ترسی برای فرزند توضیح دهند که حالت انزجار و یا تحریک بیش از حد، در نوجوان ایجاد نکند. شما بزرگوار می توانید توضیح خود را، از مهر و محبتی که بین یک زن و شوهر وجود دارد شروع کنید......و یک سناریوی مناسب در حد درک و فهم پسرتان بسازید. و در این حین به سوالات او، پاسخ صحیح دهید. ممکن است مدتی طول بکشد تا فرزندتان اطلاعات دریافتی را هضم کند و با آن کنار بیاید. در این مدت او را حمایت کنید اگر لازم است دوباره با هم گفت و گو کنید. و در نهایت، باتوجه به اینکه پسر شما دیر یا زود وارد دوران بلوغ می شود، کنجکاوی ها و سوالات او در زمینه ی جنسی بیشتر می شود. و طبیعتا به طرق مختلف می تواند آن ها را جستجو کند. ولی مهم ترین منبع ارائه ی اطلاعات صحیح و مناسب برای کودکان، خانواده و والدین هستند که می توانند با شرکت در کارگاه های در زمینه ی تربیت جنسی، فرزند پروری،...آگاهی خود را ارتقا دهند و راه های پیشگیری از رفتارهای نامطلوب را آموزش ببینند.
پیروز و سربلند باشید.