هدیه خلیفه ای
می دانم انجام کاری به صلاح من است اما آن را به تعویق می اندازم، چه کنم؟
سلام.
من این اواخر مشکلی دارم که خیلی اذیتم میکنه.. مثلا با اینکه میدونم یه کاری برام خوبه و یا یه کاری برام بده اما نمیتونم خودمو قانع کنم که اون کارو انجام بدم/ندم. یعنی با وجود اینکه یه چیزیو میدونم ولی بهش عمل نمیکنم..
فرض مثال الان من در شرایط کنکور هستم و برای اینکه در آینده بتونم شغل خوبی هم داشته باشم (که این آرزوم هم هست) بااید کنکور خوبی هم بدم و برای این موضوع باید تلاش کنم و سخت درس بخونم ولی فقط چون دلم نمیخواد کار سخت انجام بدم از زیر اینکار در میرم و یه جوری شونه خالی میکنم. یعنی این هم نیست که اصلا درس نخونما، ولی خودمم میدونم فقط دارم خودمو گول میزنم و واسه کسی که دلش بخواد رشته ی خوبی بیاره این میزان تلاش کافی نیست و هنوز باید بیشتر باشه.
یا فرض مثال میدونم گوشی چیز بدیه برای شرایط الان و مخصوصا بازی کردن! ولی بازم قانع نمیشم که اینو فقط واسه همین ۳ ماه یا فوقش همین مدت کوتاه تا وقتی کنکورم رو بدم کنار بزارم.
من خودمم نمیدونم اسم مشکلم رو چی بزارم و چون بخش عنوان اجباریه مجبور شدم یه چیزی اونجا بنویسم.. ولی در کل این چیزیه که من دارم باهاش سر و کله میزنم. به صورت کلی یه طوریه که شاید یه جور هدف نداشتن یا انگیزه ی کافی نداشتنه که باعث میشه سرگرمی هام رو به انجام کارای دیگه ترجیح بدم..
البته یه نکته کوچیک هم که میخوام اضافه کنم اینه که کنکور اینجا فقط یک مثال بود وگرنه خب باید این سوال رو تو بخش تحصیلی مینوشتم😅 در کل این مشکلیه که من تقریبا توی هر موضوعی دارم و برام پیش میاد..
ممنون میشم یه جور راه حلی چیزی برای این مسئله بهم بدید که من بتونم خودمو از دست این مشکل راحت کنم🙏🏻
مشاور: مهدیس حسینی
دوست گرامی سلام
ما برای رسیدن به اهداف مان نیازمند به قدرت اراده هستیم .اراده داشتن نقش مهمی در موفقیت های زندگی انسان بازی می کند،پس تقویت قدرت اراده در زندگی مان مهم است شخصی که در صدد است تا استعدادهای خود را شکوفا کند و به اهداف و آرزوهایش برسد باید کار و تلاش کند . شخصیت انسان از طریق کارهایی که انجام می دهد کامل تر می شود، در نتیجه فراموش نکن که تنها راه رسیدن به خواسته ها کار و تلاش است. یادت باشد قدرت اراده و انضباط می تواند زندگی تان را متحول کند داشتن یا نداشتن آنهاست که تو را به سوی موفقیت یا ناکامی می برد. در قدم اول زندگی تان را مورد ارزیابی قرار دهید و از خودتان بپرسید که می خواهید چه نوع زندگی داشته باشید ؟ دوست دارید در پنج سال آینده کجا ایستاده باشید به چه چیزهایی دست پیدا کرده باشید ؟ سعی کنید اهداف و بلندپروازی هایی را برای خودتان مشخص کنید که خارج از توانایی هایتان نباشد و واقع بینانه آنها را انتخاب کرده باشید.
برای رسیدن به اهداف تان برنامه ای منظم تنظیم کنید و هر روز بعد از بیدار شدن از خواب بر طبق برنامه شروع به انجام فعالیت های روزمره تان کنید. رویاهایتان را بزرگ روی کاغذ بنویسید یا تصویر آنها را بکشید و بر روی در و دیوار اتاقتان بچسبانید تا همیشه جلوی چشمانتان باشد و بدانید که برای چه تلاش می کنید.
اگر در انجام فعالیت های درج شده در برنامه روزانه تان کوتاهی کردید برای خود تنبیهی در نظر بگیرید و در صورت موفقیت در انجام دادن فعالیت های برنامه در پایان روز به خودتان پاداش بدهید و خودتان را تشویق کنید.
یادتان باشد هر سخنی که از دهانتان خارج می شود باور شما را می سازد پس اگر دائم با خودتان تکرار کنید که من آدم زرنگی نیستم یا من نمی توانم در حقیقت تمام موارد منفی را جذب می کنید پس با کلام مثبت به خودت انرژی بده و دائما برای خودت تکرار کن که من می توانم.
برای استفاده کردن از گوشی سعی کن برای خودت زمان مشخص کنید مثلا در طی روز یک ساعت با گوشی بازی می کنم و با آن وقت می گذرانم،یا وقتی که می خواهی به سراغ گوشی ات بروی قبل از آن از خودت بپرس خوب بعدش چه؟ً! بر فرض ساعت ها با گوشی وقت گذراندم بعد از مثلا چهار یا پنج ساعت وقت کشی چه چیزی نصیبم می شود؟
اگر برای ده سال آینده ی خودت و رویاهایی که در سر داری تصویر یا دست نوشته ای آماده کنی و مدام با مرور کردن آن به خودت این پیام را بدهی که برای رسیدن به این جایگاه باید این سختی را به جان بخرم قطعا تلاش کردن برایت راحت ترخواهد شد.
از خودت بپرس می خواهی چه رشته ای در کنکور شرکت کنی؟دوست داری در آینده به چه کاری مشغول شوی؟ چقدر برایت مهم است که در بیست و هشت سالگی یک زن مستقل و قوی باشی؟ دوست داری در سن بیست و هشت سالگی در کجا ایستاده باشی به چه چیزهایی دست پیدا کرده باشی و در برابرش ببین با وقت گذرانی های بیهوده و الکی و تلاش نکردن ممکن است از دستیابی به چه چیزهایی باز بمانی.
موفق باشید...