سامان
آیا دلیلی بر ازدواج انسان با جن وجود دارد؟
باسلام
پیرامون ازدواج جن با انسان سایت شما مطلبی نوشته در لینک زیر :
https://rasekhoon.net/conference/show/609317/%D8%B3%D9%84%D8%A7%D9%85
خواستم بدونم این نظر رسمی سایت راسخون است یا صرفا یک نقل قول است؟
زیرا طبق فرمایش جناب مکارم شیرازی ازدواج جن با انسان یک خیال واهی و بی اساس است و سایر سایت های دینی و مذهبی ام یا این قضیه ازدواج جن با انسان رو بطور کامل تکذیب و نفی کردند یا حداقل گفتند:((در مورد تحقق عملی و شدنی بودن آن در عالم واقع در منابع نقلی و تاریخی نمونه مستندی از این امر به دست نیامد.))
میخواهم بدونم این مطالبی که شما در آن لینک نوشتید رو آیا خودتان قبول دارید یا خیر صرفا به یک نظریه غیر مستند از یک کتاب و نویسنده پرداختید؟
باتشکر از سایت خوبتان
مشاور: قربان منتظمی
با تشکر از مراجعه شما به سایت راسخون و عذرخواهی بابت تاخیر در پاسخگویی به دلیل وجود مشکلات فنی؛
همراه گرامی راسخون، قاعدتا این مطلب هم مثل تمام مطالبی است که مطالعه فرموده اید. چون در مورد ازدواج جن با انسان هیچ سند قطعی وجود ندارد، به همین دلیل در بین بزرگان و علما و صاحب نظران این قضییه اختلافی است.
موافقان ازدواج
امکانش هست ولی کار خطرناکی است، به هلاکت افتادنش زیاد است... جن می تواند مثل انسان شود و ازدواج بکند... این خیلی مشکل و سخت است و به این راحتی که دکان باز کرده اند نیست.(1)
ظاهرا اصل ازدواج با جن ممکن است. درباره ازدواج جن با انسان علما مطالبی بیان کرده اند که برگرفته از روایات و مطالب دینی است.
به عنوان مثال آیت الله بهجت در کتاب استفتائات خود، در جلد چهار صفحه ۱۴ در پاسخ به سوال اینکه آیا ازدواج دختر با جن جایز است، می فرمایند: چون معرضیت زیادی برای فتنه و منازعه دارد و خوف خطر دارد، خلاف احتیاط است و بر تقدیر جواز، احوط متعه است یا این که طوری باشد که شرط کنند وکالت را که اختیار طلاق است با دختر باشد.
این مطلب در بحث ازدواج فرزندان حضرت آدم (علیه السلام) نیز زیاد دیده می شود. به عنوان نمونه امام صادق (علیه السلام) مى فرمایند: خداوند حوریه اى بهشتى را به ازدواج یکى از پسران آدم درآورده و فرزند دیگرش به ازدواج زنى از اهل جن درآمد.(2)
و همچنین مطالبی در بحار الانوار دیده می شود، نظیر این مطلب که: شیخ عماد الدین یکى از موانع ازدواج را اختلاف جنس دانسته و می گوید جایز نیست آدمى زن جنیه بگیرد چون خدا فرموده «و خدا ساخت برایتان از خودتان همسرانى تا آرام شما باشند و میان شما دوستى و رحمت نهاد.»(3)
درباره اصل امکان دیدن و رابطه انسان با جن نیز می توان گفت، چنین چیزی کاملا ممکن است. «وَ یَوْمَ یحَشرُهُمْ جَمِیعًا یَامَعْشرَ الجْنِّ قَدِ اسْتَکْثرَتُم مِّنَ الْانسِ وَ قَالَ أَوْلِیَاؤُهُم مِّنَ الْانسِ رَبَّنَا اسْتَمْتَعَ بَعْضُنَا بِبَعْضٍ وَ بَلَغْنَا أَجَلَنَا الَّذِى أَجَّلْتَ لَنَا؛(4)
و روزى که همگان را گرد آورد و گوید: اى گروه جنیان، شما بسیارى از آدمیان را پیرو خویش ساختید. یارانشان از میان آدمیان گویند: اى پروردگار ما، ما از یکدیگر بهرهمند مى شدیم ...
مخالفان ازدواج
ازدواج با اجنه چه حکمی دارد؟
ازدواج با اجنه یک خیال واهی و بیاساس است(5).
ارتباط برخی انسان ها با جن ها قابل انکار نیست اما ازدواج با آنها براساس شنیده ها است و مورد مستند در این باره سراغ نداریم. بلکه چه بسا اساسا نادرست باشد، زیرا جن و انسان دو گونه وجود هستند، از طرف دیگر قرآن همه انسان ها را فرزند آدم و حوا می داند بدون آن که واسطه دیگری در نسل آنها وجود داشته باشد؛ در حالی که اگر فرزندی از چنین ازدواجی پدید آید اجداد غیر انسانی خواهد داشت و با ظاهر قرآن ناسازگار می نماید.
محدث قمی: در کتاب سفینه البحار روایتی نقل می کند از خصال صدوق که اجنه زاد و ولدشان به صورت تخم گذاری است، حامله نمی شوند و باردار نمی شوند. جن حالت مثال برزخی دارد- اجسام مادی مثل انسان ها ندارند. اگر ازدواج هم داشته باشد طبعا با مثل خودش ازدواج می کند. ضمن این که در روایت خصال آمده است فرزندان جن فقط ذکور هستند فرزند مؤنث (دختر) ندارند.(6)
برخی از نویسندگان گفته اند چون جن و شیطان ذریه و فرزند دارند بنابراین نر و ماده و آمیزش جنسی و ازدواج دارند و به آیاتی از قرآن استناد کرده اند در صورتی که آیات قرآن مشخص نکرده ذریه و فرزندان جن از چه راهی حاصل شده است. روشن ترین آیه که به آن استدلال شده آیه شریفه لم یطمثهن انس قبلهم و لاجان است - حوریان بهشتی را قبل از شوهرشان هیچ آدمی و جنی دست نزده است - گفته اند این آیه دلالت دارد که جن هم آمیزش دارد؛ لکن احتمال دارد آیه معنایش این باشد هیچ کس به اینها نرسیده انسان حتی جن ها که دیده نمی شود.(7)
از آیات قرآن نمی توان استفاده کرد که تناسل و توالد جن به چه شکلی صورت می گیرد. ابن عربی در فتوحات مکیه گفته است تناسل جن به القای هوا در رحم انثی است. در هر صورت حکم قطعی نمی توان کرد. اما لذت بردن و آزار دادن توسط جن ها گاهی اتفاق می افتد.(8)
این که بین آنها و انسانها ازدواجی صورت میگیرد یا خیر؟
پاسخی قطعی نمیتوان به آن داد ولی برخی از مفسران براساس آیه ۲۶ سوره الرحمن؛ "فیهِنَّ قـاَصِرَاتُ الطَّرفِ لَم یطمِثهُنَّ اِنسٌ قَبلَهُم ولا جانّ؛ در آن باغهای بهشتی زنانی هستند که جز به همسران خود عشق نمیورزند و هیچ انس و جن پیش از اینها با آنان تماس نگرفته است. ازدواج جن با انسان را ممکن دانستهاند.
ولی ما برای این نوع ازدواج به نمونهای دست نیافتیم تا بگوییم این ازدواج در دنیا واقع میشود یا نه؟ یا این که نشان دهد که اگر جنی با انسانی ازدواج کند فرزند او جن خواهد شد یا انسان.(9)
پینوشتها:
1- بیانات حجت الاسلام رضا محمدی کارشناس تلویزیون.
2 - داستان پیامبران یا قصه هاى قرآن از آدم تا خاتم، یوسف عزیزی، ص ۱۱۸.
3 - سوره انعام، آیه ۱۲۸.
4 - آسمان و جهان، ترجمه کتاب السماء و العالم، بحار الانوار، ج ۷، ص ۲۲۹.
5 - ازدواج و زناشویی، آیت الله العظمی مکارم شیرازی.
6 - سفینه البحار، انتشارات اسوه، ج 1، ص 673.
7 - علیرضا رجالی تهرانی، جن و شیطان (تحقیق قرآنی، روایی، عقلی)، ص 56.
8 - سوره الرحمن، آیه 56.
9 - الفرقان فی تفسیر القرآن، ج ۲۷ ـ ۲۸، ص ۵۲، مؤسسه اعلمی، تفسیر کبیر، فخر رازی، ج ۱۰، ص ۳۷۴، داراحیاء الثراث العربی.