ناشناس
رابطه ام با خواهرم بعضی وقتها به چالش می خورد، چه کنم؟
سلام وقت بخیر
من در یک خانواده چهار نفره زندگی میکنم که دانشجوی فرهنگیان سال آخر هستم و دختر بزرگ هستم. تنها یک خواهر کوچکتر از خودم دارم که اول دبیرستان هست.
خواهرم در خانه فقط با مادرم رفتار خوبی داره و با پدرم هم رابطه ی درستی نداره ، هر چند که با مادرم هم خیلی وقتا رفتار درستی نداره و کلا جواب میده . این مدلی نیسن که اگه مقصر باشه ساکت وایسه و عذر خواهی کنه و یا بخاطر بزرگتر کوچیک تر بودن جواب نده یا احترام طرف مقابل رو نگه داره.
با توجه به اینکه ما با فامیل ارتباط درستی نداریم و ۹۰ درصد تایم رو منو مادرم و خواهرم کنار هم میگذرانیم، خیلی برام مهمه رابطه ی خوبی با خواهرم داشته باشم .
من کلا آدم آرومی هستم و برعکس خواهرم بی ادبی نمیکنم یا احترام زیاد مهمه واسم
اون ولی اکثر اوقات با جواب دادن هاش منو به گریه میندازه و من جواب خاصی بهش نمیدم.
امکان مشاوره رفتن رو نداریم و مادرم هم در دعوا هم شاید خواهرم رو مقصر بدونه اما رفتارش با خواهرم همچنان خوب میمونه و کاملا خوب باهاش رفتار میکنه .
من روش های مختلفی رو امتحان کردم
وقتی قهر میکنم اصلاااا مهم نیست واسش و گاهی حتی فکر میکنم خوش حال هم میشه
اگه باهاش جروبحث کنم خودم کم میارم وسط دعوا و اون اصلا کوتاه نمیاد و تا تهش میره
از طرفی بر خلاف اون من مهمه واسم ارتباطم باهاش خوب باشه
ممنون میشم اگه منو راهنمایی کنید و ی سری راهکار ارائه بدید❤️
مشاور: فاطمه ترکاشوند
سلام! خوشحالم که میتونم در این مورد به شما کمک کنم. وضعیت شما و احساساتتون قابل درک هست و مشخصه که داشتن یک رابطه خوب با خواهرتون برای شما خیلی مهمه. نکات کلیدی اینجا این هست که شما به عنوان خواهر بزرگتر و همچنین فردی که در حال رشد در فضای خانوادهای با دینامیک پیچیدهای هست، نیاز دارید تا راههای ارتباط مؤثر و برخورد مناسب رو پیدا کنید. اجازه بدید چند نکته و راهکار رو با شما به اشتراک بذارم:
1.درک وضعیت خواهرتون: خواهرتون در مرحله نوجوانی است، که دوران حساسی از نظر عاطفی و رفتاری است. تغییرات هورمونی و فشارهای اجتماعی و مدرسه میتونند باعث تغییر در رفتار و حتی واکنشهای تندتر شوند. ممکنه خواهر شما به نوعی با این فشارها مواجه باشه و نتونه به درستی احساساتش رو مدیریت کنه، و این منجر به برخوردهای تند یا بیاحترامی میشه.
2. مدیریت عاطفی خودتون:طبیعی هست که وقتی کسی به شما بیاحترامی میکنه، احساس ناراحتی کنید، ولی شما با مدیریت احساساتتون میتونید تاثیر بیشتری در کنترل وضعیت داشته باشید. سعی کنید هنگام پاسخ دادن به او، آرامش خودتون رو حفظ کنید و به هیچ وجه وارد بحثهای تند نشید، چون این کار ممکنه شرایط رو بدتر کنه.
3. روشهای غیرمستقیم برای بهبود رابطه:سعی کنید به جای مستقیم وارد شدن به بحث، از روشهای غیرمستقیم برای ایجاد ارتباط استفاده کنید به عنوان مثال:-فعالیتهای مشترک**: زمانی رو برای فعالیتهایی که هر دو دوست دارید اختصاص بدید. ممکنه فیلم دیدن، آشپزی یا ورزش کردن به همراه خواهرتون یک راه عالی برای بهبود ارتباطات باشه.
- مکالمه غیرتنشزا: سعی کنید زمانهایی که حال هر دوی شما خوبه، به صورت غیرمستقیم در مورد احساساتتون حرف بزنید. مثلاً میتونید از علاقهها و نگرانیهای خودتون بگید و نه صرفاً از رفتارهای او انتقاد کنید.
4. مدل نقش مناسب باشید:شما به عنوان خواهر بزرگتر میتونید با حفظ ادب و احترام، الگویی برای خواهرتون باشید. ممکنه الان این رفتار شما تأثیر زیادی نشون نده، اما در درازمدت خواهرتون متوجه میشه که ادب و احترام اهمیت زیادی داره.
5. مدیریت مرزها:مشخص کنید چه رفتارهایی قابل قبول هستند و چه رفتارهایی نه. این مرزها رو با مهربانی و جدیت مشخص کنید. مثلا میتونید به خواهرتون بگید که اگر با شما به شکلی غیرمحترمانه صحبت کنه، شما دیگه به مکالمه ادامه نخواهید داد و به صورت عملی این مرز رو حفظ کنید.
6. نقش والدین در ماجرا:سعی کنید به مادر و پدرتون بگید که نیاز به همراهی و حمایت بیشتری در مدیریت این وضعیت دارید. ممکنه مادرتون بتونه نقش مؤثرتری در ایجاد تعادل بین شما دو نفر داشته باشه و پدرتون هم شاید نیاز به بهبود ارتباط با خواهرتون داشته باشه.
7. پاداش و تشویق رفتار خوب:زمانی که خواهرتون رفتار خوبی از خودش نشون میده، او رو تشویق کنید و به این رفتارها توجه بیشتری نشون بدید. این میتونه کمک کنه که او احساس کنه که رفتار مثبتش دیده میشه و تشویق به تکرار اون بشه.
8. زمان تنهایی برای هر دو:گاهی اوقات وجود فاصله در روابط میتونه به بهبود شرایط کمک کنه. اگر در زمانی که احساس تنش میکنید از فضا دور بشید، ممکنه این به هر دوی شما فرصت بده تا آرامتر بشید و سپس بتونید با یکدیگر صحبت کنید.
9. صبوری:روابط خانوادگی گاهی نیاز به زمان داره. صبوری و امید به تغییرات مثبت، در کنار تلاشهای شما، میتونه باعث بشه که کمکم رابطهتون بهتر بشه. نوجوانی دوران پرچالشی است و احتمالاً با گذر زمان، رفتارهای خواهرتون هم متعادلتر خواهد شد.
در نهایت، داشتن رابطه سالم و نزدیک با خواهرتون با تلاش مستمر و همراهی محبتآمیز امکانپذیره. اگرچه ممکنه همیشه نتیجه سریع نباشه، اما ادامه دادن این مسیر میتونه به تدریج به نتایج مثبتی منجر بشه.