حسین

سلام دارم کتاب خدمات متقابل اسلام و ایران استاد مطهری را میخونم.به یه مشکلی برخوردم. استاد بعد از بحث...

سلام دارم کتاب خدمات متقابل اسلام و ایران استاد مطهری را میخونم.به یه مشکلی برخوردم. استاد بعد از بحث مفصل در مورد زردشت این نتیجه را میگیرد که از لحاظ تاریخی احتمال زیاد زردشت به ثنویت اعتقاد دارد و خدای خوبی ها (اهورامزدا ) و خدای بدی ها(اهریمن) دارد. سپس عقیده اسلام را در این باره گفته است، به این صورت که همه اشیاه به دست خدا افریده شده است و هرچه افریده شده است خوب و نیک افریده شده است.و شیطان فقط میتواند وسوسه و دعوت به گناه بکند. حالا سوال من این است که ایا خدا بدی ها ،مثلا دروغ و غیبت و ظلم و .....را هم افریده است؟مگر خدا هرچیزی را به صورت احسن نیافریده است؟مگر دروغ و ظلم خوبند که افریده شده اند؟ایا خالق هردو تا ،یعنی خوبی (مهر ،راستی ،صدق و...) و بدی (غیبت و ظلم و...) خداست؟ یا علی
پنجشنبه، 28 مرداد 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما

حسین

سلام دارم کتاب خدمات متقابل اسلام و ایران استاد مطهری را میخونم.به یه مشکلی برخوردم. استاد بعد از بحث...

حسین ( تحصیلات : دیپلم ، 19 ساله )

سلام
دارم کتاب خدمات متقابل اسلام و ایران استاد مطهری را میخونم.به یه مشکلی برخوردم.
استاد بعد از بحث مفصل در مورد زردشت این نتیجه را میگیرد که از لحاظ تاریخی احتمال زیاد زردشت به ثنویت اعتقاد دارد و خدای خوبی ها (اهورامزدا ) و خدای بدی ها(اهریمن) دارد. سپس عقیده اسلام را در این باره گفته است، به این صورت که همه اشیاه به دست خدا افریده شده است و هرچه افریده شده است خوب و نیک افریده شده است.و شیطان فقط میتواند وسوسه و دعوت به گناه بکند.
حالا سوال من این است که ایا خدا بدی ها ،مثلا دروغ و غیبت و ظلم و .....را هم افریده است؟مگر خدا هرچیزی را به صورت احسن نیافریده است؟مگر دروغ و ظلم خوبند که افریده شده اند؟ایا خالق هردو تا ،یعنی خوبی (مهر ،راستی ،صدق و...) و بدی (غیبت و ظلم و...) خداست؟
یا علی


با سلام خدمت برادر گرامی و خوشحالی از دو چیز اول اینکه جوانان ما اهل مطالعه اند و دوم اینکه اهل تفکر و تعمق و سوال که درگاه علم است بفرموده مولی ع. در مورد سوال شما باید بگ.یم که همه اشیائ این عالم یا وجودی هستند و یا عدمی، یعنی برخی برگرفته از خیر و نور است که وجودی و الهی است و دوم اشیا، افعال و صفاتی است که از شر یعنی نیستی سرچشمه می گیرند که برای مثال می توان چنین تعبیر نمود: به عبارت دیگر از نظر حکمت و عرفان اسلامی، شیطان خلق شد تا یک سلسله حقایق، تحقق عینی و وجودی بیابد و گروهی از صفات حق عز شانه در عالم تجلی کند. این گروه از صفات همان صفات عدمی و قهرآمیز خداوند هستند در کنار صفات وجودی و جمالی او. لذا با توجه به آنچه ذکر گردید، صورت غیبی شیطان و اضلال او و حتی صورت غیبی دوزخ از آن جهت که مخلوق و مربوط به علم و اراده خداوند می باشند عین جلال و کمال الهی هستند و حب به آن صور جبروتی بر هر مومن عارفی واجب و لازم می باشد "عاشقم بر لطف و بر قهرش بجد "لذا تجلی صفات، چه وجودی و چه عدمی، چه لطفی و چه قهری همه برخاسته از یک سلسله حقایق و مقتضیات تجلی صفات ربوبی می باشد. در عرفان شامخ اسلامی آمده است که ذات پروردگار بزرگ، نامتناهی حقیقی و مطلق است. از اینرو ذات الهی حتی بر این نامتناهیت و لاحدی نیز غلبه می کند و از آن فراتر می رود این فرا روی و غلبه ذات بر هر حدی حتی حد بی حدی که از نشانه های بارز جلال و کمال ذات مقدس است، بصورت صفات قهری و عدمی حق در برابر صفات وجودی و جمالی او تجلی می نماید که از جمله این صفات قهری و عدمی تجلی اسم مبارک و مقدس مضل، در برابر صفات جمالی و وجودی حق می باشد. در این میان بسیاری از فرشتگان الهی تنها مظهر صفات و اسماء جمالی می باشند و برای هر یک از آنها در این مظهریت، مقامی معین و مشخص است که عدول از آن حد مشخص و معلوم برای احدی از آنها ابدا ممکن نمی باشد و شیطان و اعوان و یاران او نیز مظهر اسم مقدس و مبارک مضل می باشند که تعدی از حدود و لوازم این اسم برای شیطان و اعوان او نیز هرگز مقدور نمی باشد و تنها در این میان مقام شامخ انسانیت و آدمیت است که قبول مظهریت همه اسماء و صفات از جمالیه و جلالیه را بنا بر وسع و اقتضای عین ثابت و یا وجود کامل خویش پذیرا می باشد. البته مصداق تام و تمام این موجود الهی، وجود مقدس انسان کامل است. همچنانکه تذکر دادیم فرا روی ذات احدیت از هر حدی حتی از حد بی حدی بصورت تقابل صفات جمال با جلال در عالم ظهور می نماید هر چند در عوالم بالا این دو نوع صفات در نهایت سازش و بلکه استوای کامل و در صلح با یکدیگر تجلی می نمایند. جنگ اضداد است عمر این جهان ------------صلح اضداد است عمر این جهان انعکاس این تقابل و تضاد در تاریخ زندگی بشر بصورت جنگ حق و باطل تحقق می یابد. به عبارت دیگر تاریخ انسانی از جهتی چیزی جز همین رویارویی و تقابل صفات جمال و جلال در پایین ترین مرتبه هستی و یا عالم طبیعت نمی باشد. امیدوارم به پاسخ سوال خود رسیده باشید به منبع زیر مراجعه فرمایید: http://www.hawzah.net/hawzah/magazines/MagArt.aspx?MagazineNumberID=4334&id=28404گفتاری در باب رابطه عرفان و تاریخ http://www.hawzah.net/Hawzah/Articles/Articles.aspx?LanguageID=1&id=88144مسئله شرّمنابع مقاله:مجله معرفت، شماره 88، تبارصفر، صفدر؛ http://shahrudi.parsiblog.com/-521353.htmارتباط شرور با صفات خدااستاد راهنما :جناب دکتر حسینی شاهرودیپژوهشگر: رویا رضایی شاددانشکده ی الهیات دانشگاه فردوسی مشهد موفق باشید.



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.