با سلام به دفاتر ازدواج که مراجعه می کنیم برخی اوقات را مناسب ازدواج نمی دانند و می گویند مثلا قمر...

با سلام به دفاتر ازدواج که مراجعه می کنیم برخی اوقات را مناسب ازدواج نمی دانند و می گویند مثلا قمر در عقرب است و ... و ازدواج در این اوقات شوم است و اوضاع کواکب خوب نیست... آیا این مبنای اسلامی دارد؟ اگر بله پس داستان آن ستاره شناس که با علی (ع) برخورد کرد و حضرت به او بی توجهی نمود چه می شود؟
پنجشنبه، 18 آذر 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما

با سلام به دفاتر ازدواج که مراجعه می کنیم برخی اوقات را مناسب ازدواج نمی دانند و می گویند مثلا قمر...

( تحصیلات : لیسانس ، 22 ساله )

با سلام
به دفاتر ازدواج که مراجعه می کنیم برخی اوقات را مناسب ازدواج نمی دانند و می گویند مثلا قمر در عقرب است و ... و ازدواج در این اوقات شوم است و اوضاع کواکب خوب نیست...
آیا این مبنای اسلامی دارد؟
اگر بله پس داستان آن ستاره شناس که با علی (ع) برخورد کرد و حضرت به او بی توجهی نمود چه می شود؟


مشاور: hassan najafi

اصطلاح قمر در عقرب اصطلاح نجومی است بدین معنا که هرگاه حرکت ماه در مسیر حرکت خود به دور زمین در برج عقرب که یکی از برج های دوازده گانه است قرار گیرد می گویند قمر در عقرب است.و آن، روزهای 16 تا 20 ماه قمری است. می توان گفت همانطور که برخی شب های مهتابی در شدت و ضعف جزر و مد دریاها و رودخانه ها مؤثر است تأثیر پذیری انسان در برخی زمان های ماه قمری از اوضاع فلکی بعید نیست. بنابراین اگر چه روزها و مکان ها و ساعت ها و لحظه ها در نگاه ابتدایی، ظاهراً مثل هم هستند ولی در باطن دارای اثرات و خصوصیاتی می باشند. بعنوان مثال در میان روزها، روز جمعه دارای اثرات و ویژگی خاصی است و در میان ماهها، ماه رمضان دارای برکات فراوانی است، یا اینکه در روایات اوقات خاصی را برای استجابت دعا بیان فرموده اند. پس این مطلب بخاطر آنست که آن لحظات دارای ویژگی های خاصی است. به همین ترتیب برخی لحظه ها و ساعات دارای اثرات نامطلوبی معرفی شده اند که یکی از این لحظات، وقتی است که قمر در عقرب باشد. واقعیت آن است که حقیقت خوش یمن نبودن روزها و ساعات را ما نمی توانیم درک کنیم، بلکه باید از حضرات ائمه معصومین (علیهم السلام) که به تمام وقایع و اسرار هستی آگاهند، بدست آوریم، بنابراین، فرموده اند مسافرت و ازدواج در آن زمانها کراهت دارد و مطلوب نیست. بخاطر آنکه می دانند اثراتی بر آن امور مترتب خواهد بود. از علامه طباطبائی در این زمینه سؤال شد که ایشان فرمودند: اگر کار به اذن الله باشد و سر خود نباشد، چون استقلال ندارد معلوم نیست تأثیر داشته باشد. یعنی اینکه در صورتی قمر در عقرب اثر نامطلوب دارد که با توجه به اینکه قمر در عقرب است عملی را انجام دهد. مثل ازدواج یا مسافرت، آن وقت اثر می گذارد. ولی اگر کار به اذن خدا بود مثل به جهاد رفتن و کمک به نیازمندان و ... احتمال دارد تأثیر نداشته باشد. عواملی مثل صدقه، بسیار کار ساز است روایات بسیاری داریم که صدقه بلای قطعی را رفع می کند. باید در امور زندگی خود عاقلانه برخورد کنید و به خداوند توکل داشته باشید. نیروی لایزال الهی را از همه ی نیروها بالاتر و مؤثرتر بدانید. انشاءالله نتیجه مطلوب خواهید گرفت.اهمیت دادن به این عوامل نباید زندگی فرد را مختل کند و او را برای انجام کارهایش فلج نماید. برخورد علی (ع) نیز به همین معنا بوده. در متون دینی ذکر شده که اگر چیزی به دلتان خطور کرد با توکل برخدا و دادن صدقه کار خویش را انجام دهید و زندگی خود را مختل نکنید. این سوال توسط فرهنگسرای پرسش پاسخ داده شده است .



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.