دوشنبه، 22 دی 1393

پرسش :

چرا پيامبر اسلام ـ صلي الله عليه وآله ـ در جنگها، زنهاي زيبا را بدون عده 40 روز عقد مي کرد؟

پاسخ :

آنچه که در سوال بيان شده است، بايد با سند دقيق بيان گردد تا صحت و سقم آن مورد موشکافي قرار گيرد. پيامبر اکرم ـ صلي الله عليه وآله ـ، هرگز بر عليه شخص و يا گروهي آغازگر جنگ نشد،
در سيره پيامبر اکرم–صلی الله عليه و آله- چنين اتفاقي روي نداده است که زنهاي زيبا را براي خود اختيار کند، همسراني که آن حضرت اختيار کردند، تحت شرايط خاص و براي مقاصدي بود که در راستاي نبوت ايشان بود، چنين ازدواجهايي حتي در طول تاريخ نيز از حاکمان جهان ديده شده است، ازدواجهاي پيامبر اکرم(ص)، جهت پيوند دادن قبايل و وحدت و دلجوئي از ياران خود بود، آن حضرت هرگز جهت لذت جويي و هواخواهي با زنان ازدواج نکردند، پرسشگر محترم به گونه اي طرح سئوال کرده است که پيامبر اکرم –صلی الله عليه و آله-، داراي حرمسرايي، مانند شاهان بوده است. در حاليکه آن حضرت زناني پير که هيچکس مايل نبود با آنها ازدواج کند را به همسری بر می گزيدند، آن حضرت با درخواست خود زنان و تقاضاي ياران خود و خواهش آنها، با آنان ازدواج ميکرد، پيامبر اکرم –صلی الله عليه و آله- ، دهها نبرد دفاعي داشت، اگر به گفته شما در هر جنگي زنهاي زيبا را به ازدواج خود در مي آورد، بايد بيش از دهها زن داشته باشد، در حاليکه عدد همسران آن حضرت از 9 تن تجاوز نکرده و برخي از آنها نيز از ايشان جدا شدند. ازدواجهاي پيامبر اکرم–صلی الله عليه و آله- ، مورد تاييد خداوند بوده است، چنانکه در قرآن آمده است، همانگونه که آن حضرت در اواخر از طرف خداوند از ازدواج منع شد .

معرفي منابع جهت مطالعه بيشتر:
1- تاریخ پیامبراسلام،دکتر آیتی
2- فروغ ابدیت ،آیه الله سبحانی
منبع: اندیشه قم