يکشنبه، 24 اسفند 1393

پرسش :

علت سردي در روابط بعضي از عروس خانم ها و مادر شوهرها چيست؟

پاسخ :
دخالت مستمر بعضي از مادرشوهرها در برنامه هاي زندگي زوج هاي جوان، احضار پي در پي پسر (آقا داماد)و ارائه ي توصيه هاي ويژه و نسخه هاي خاص، در اختيار گرفتن بخش قابل توجهي از اوقات او و قرار دادن وي در موقعيت دوگانگي احساس و تعارض رواني و بعضاً بدخلقي ها، سردي ها و ستيزهاي ناشي از آن، زمينه ي بدبيني و پيش فرض هاي نادرستي را در اذهان عروس خانم ها ايجاد مي کند.
واقع امر اين است که اغلب اين پيش فرض ها و بدبيني ها و گاه، واکنش هاي منفي در رفتارهاي ناخوشايند درخانواده ي عروس و داماد به طور اعم و بين عروس خانم ها و مادرشوهرها به طور خاص زماني پديدار مي گردد که طرفين به دور از آينده نگري و عاري از بصيرت لازم، خواسته و ناخواسته گرفتار افکار خود مدارانه و غرق در خودبيني ها، خودخواهي ها، وابستگي هاي نامعقول عاطفي و کشش هاي فزاينده ي رواني مي شوند به رضامندي هاي شخصي و تأمين خواسته هاي خود انديشيده، طرف مقابل را در موقعيت تضاد خواستها، دوگانگي و تعارض ها قرار مي دهند.
بنابراين، ريشه ي نگرش هاي منفي نسبت به نزديکان و خويشان نسبي و سببي و تبلورهاي ناخوشانيد، در خود پرستي ها، خودخواهي ها، ضعف شخصيت، تعصبات غيرمعقول و محدوديت هاي فکري، بدآموزي ها و بي بهره بودن از شيوه هاي مطلوب تربيتي و روش هاي متعالي و برقراري و تداوم ارتباط مؤثر، مفيد، متقابل، پويا و رضايت بخش با ديگران و نزديکان است.