يکشنبه، 24 اسفند 1393

پرسش :

درکشور ما پسر به خواستگاری دختر می رود . آيا دليل شرعی و دينی دارد؟

پاسخ :
نه مستند شرعي ندارد .
در کتاب مرحوم شيخ صدوق مطلبي ديدم وقتي خداوند آدم و حوا را آفريد ، حوا راه افتاد که به سمت آدم برود .
جبرييل نازل شد و به سراغ آدم رفت و گفت اگر دوستش داري شما به سمت او برو و جلوي حوا را در حقيقت گرفت و آدم را به سوي حوا فرستاد .
همين را بنده ديدم . و اينکه عرض مي کنم مستند شرعي ندارد در حد اطلاعات بنده است . من مدرکي نديدم که دين حرفي داشته باشد . دين ساکت است .
اگرمن با خواستگاري خانم از آقا مخالفت مي کنم بخاطرهمان ساختارحدودي خانم است . خانم اهل ناز است و آقا اهل نياز .
و خانم مظهرحياء وآقا مظهر پذيرش عشق است و آقا در حقيقت مظهر عشق و جلوه تمنا و اعلام عشق است .
نظام آفرينش خانم را گل ، آقا را بلبل و خانم را شمع و آقا را پروانه آفريده و اگر خانم به خواستگاري آقا برود برخلاف طبيعت زنانه شان است .
شما موجودات عالم را ، غير از انسان و حيوانات ، ببينيد . حتي در گياهان گرايش سلول نر به ماده است .
در گياهان نظام حاکم بردنيا حتي در حيوانات و گياهان و جمادات هم به همين طريق است. واقعا نظر ما اين است خانم به خواستگاري آقا نرود .
اين خلاف طبيعتشان است و يک سري پيامد منفي هم دارد . اگرآقا گفت نه من علاقه ندارم و ازدواج نمي کنم چي ؟ براي اين خانم چه مي ماند ؟
زن شدت عواطف دارد و روح لطيفي دارد . خانم رفته از آقا خواستگاري کرده و مي گويد شما از من خواستگاري مي کنيد وآقا مي گويد نه خانم .
اصلا به غير از سرخوردگي و احساس شکست ، در مواردي داشتيم متاسفانه خانم رفته به آقا گفته و آقاخنده اش گرفته و متاسفانه آبرويش رفته و توي جمع و نزديکان و خلاصه افشاء کرده و گفته خبر داري فلاني آمده از من خواستگاري کرده .ما واقعا موارد اين جوري داشتيم . اصلا مواردي داشتيم که آقا سوء برداشت کرده و اصلا تو خط و فاز خانم نبوده و به اين فکر نمي کرده ولي تا اين خانم به خواستگاري آمد ، مي بيند موقعيت مناسبي است .
مي گويد من هم دو سه سال دنبال شما هستم . رويم نمي شد . خانم من کشته مرده شما هستم . و مي خواهم با شما ازدواج کنم. ولي متاسفانه براي سوءاستفاده است .
ولي اگر به ازدواج منتهي بشود ، بعد از ازدواج اگر تنشي در زندگي پيش بيايد ، اگر مرد به شما گفت مگر من به دنبالت آمدم ؟ براي شما چي مي ماند ؟ خيلي سخت است .
اما اگر نه ، توي درگيري ها خانم مي گويد من آمدم دنبال شما ، شما چرا آمديد دنبال من .
آقا مي گويد خوب من نمي آمدم ، يکي ديگر مي آمد .مي دانيد آقا خيلي بهشان بر نمي خورد و آقا اهل نياز است و خانم اهل ناز . اين کار را نکنید
جمله آقاي ويليام جيمز فيلسوف امريکايي که مي گويد :حياء، براي زن عزت است تا در پي مرد نرود و خود را مبتذل نکند . اشاره به اين نکته دارد .
من نمي پسندم البته گفتم مستند شرعي ندارد .خانم ها ي محترم اين ضررها آنقدر مهم است که اين کار را نکنيد يا نه اگر واقعا مي رسند به اين که ضررها مهم نيست و مي توانند بپذيرند ، بسم الله .
حتي جالب است در بعضي کشورهاي دنيا الان هست . و اين جوري نيست که يک چيز فطري آدم ها باشد .
به هرحال فرهنگ ها دخيل است و هستند ، خانواده دختر که به خواستگاري آقا پسر مي روند و دختر خودشان را ارائه مي کنند ولي نادر است.
حجة الاسلام دهنوی
منبع:سایت انوار طاها