يکشنبه، 24 اسفند 1393

پرسش :

نقش رمال وفال گيری در ازدواج چيست؟

پاسخ :
امنيت روحي و رواني فقط با چاقو کشي و عربده کشي و ايجاد مشکلات اقتصادي ايجاد نميشود .اين هم يک راهش است .
اما فالگير امنيت روحي و رواني افراد را مي گيرد و چقدر هم اين قضيه رمالي ، نه تنها در کشور ما بلکه در تمام دنيا سايه افکنده ،
در ايتاليا کشورهايي که ادعاي عقل گرايي و روشن فکري ومدرنيته دارند طوري درگير خرافات و رمالي هستند که سالانه پنج ميليارد يورو درآمد فالگيران و رمالهاي آنان است .در کشورهاي عربي پانصد هزار نفر با عنوان فالگير و رمال مشغول بکار هستند .اين خيلي است و زنان عرب سالانه پنج ميليارد دلار صرف اين مقوله مي کنند .
اين ها واقعي نيستند و خرافات است و بايد با آن مقابله کرد .
از ديدگاه روان شناسي ، افرادي که دنبال اين افراد مي روند ضعف اعتماد به نفس دارند . به خانم هايي که دنبال اين افراد مي روند جسارت نمي کنم ولي ثابت شده کساني که دنبال اين مقوله ها مي روند خودشان را قبول ندارند
و يک روايت از علي(ع) داريم : اذا قضت نفس الانسان انقطع الي رأي . وقتي نفس انسان خودش را باور ميکند و قوي بشود به انديشه و تعقل تکيه ميکند . اذا ضعفت نفس الانسان انقطع الي البخت .
وقتي نفس انسان ضعيف شود به بخت تکيه ميکند . حيف است دين ما ، دين عقل و تعقل است . با اين چيزها مخالف است .
آقاي مطهري مي فرمايد : شما متون ديني را ببينيد که عقل و تعقل چه جايگاهي در دين ما دارد ، که در هيچ ديني ندارد و حتي در مسيحيت عقل حق ندارد وارد قلمروي ايمان بشود ولي در دين ما اجازه داده اند که عقل وارد قلمروي ايمان بشود .
بايد فرهنگ سازي کرده و دنبال اين جور افراد نرويم و باعث اختلالات رواني نشوييم . فال چيني ، فال قهوه و حتي فال حافظ درست نيست .
بله بزرگان تفعل مي زنند از باب اينکه شعري بخوانند ، لذتي ببرند ، اشکالي ندارد ولي اينکه فال حافظ مسير زندگي ما را عوض کند و ما از فال حافظ استفاده کنيم و از همسرمان جدا شويم ، خير . هيچ عقل سليمي اين اجازه را نمي دهد.
منبع:سایت انوار طاها