يکشنبه، 24 اسفند 1393

پرسش :

استخاره در ازدواج چه جايگاهي دارد و زمان آن چه وقت است و آيا استخاره واجب است؟

پاسخ :
استخاره طلب خير ، ازخداي تبارک و تعالي است. اين براي زماني است که انسان در مسئله اي مردد است و ترديد دارد. اول استشاره است و بعد استخاره است. من مراجعان تلفني و حضوري زيادي دارم که مي خواهند، ترديد را با استخاره حل کنند. مثلا خواستگار زنگ زده که مي خواهند خدمت برسند . مي گويند: ما بايد استخاره کنيم. مادر عزيز، شما هيچ چيزي در مورد آنها نمي دانيد. استخاره براي زمان ترديد است. شما اول درباره کفويت سوال کنيد . بعد بگذاريد بيايند و تحقيق کنيد و فکر کنيد و اگر به سر دو راهي رسيديد ، استخاره کنيد. خوب شما با اين استخاره اوليه، باعث مي شويد دخترخانم شما ، کلي فرصت ها را از دست بدهد. حالا استخاره مي کنند. خوب مي آيد و خيالشان راحت مي شوند و چشم بسته قبول مي کنند. در اينجا هم قصور مي کنند. استخاره لازم نيست . اگرهم خواستيد ، وقتي براي سر دو راهي مانديد ، استخاره کنيد . حالا استخاره مي کنند بد مي آيد . مي گويند خوب پس بد است و اين براي آرامش خود آدم است. استخاره بايد در جايگاه خودش باشد و گرنه استخاره باطل است . استخاره مي کنند که دلشان آرام بگيرند و خوب بيايد و يکدفعه بد مي آيد. من کلي مورد دارم که مي گويند: مورد خوب بوده و به توافق رسيده ايم. حالا استخاره کرده ايم و بد آمده. چه کارکنيم؟ و نمي توانند از خير آقا پسر هم بگذرند. خوب نبايد استخاره مي کرديد. و اينجا استخاره جايگاهي نداشته است. البته عمل به استخاره واجب نيست. چون استخاره از ادله شرعي نيست ولي بهتر است عمل کنيم و اگر خواستيم به استخاره عمل نکنيم ، صدقه بدهيم و استغفار کنيم. به خدا توکل کنيم تا اگر ضرري باشد از بين برود و با اشک و آه و ناله و راز و نياز ارتباط برقرار کنيد و چهله بگيريد و بعد به استخاره عمل نکنيد.
منبع:سایت انوار طاها