شنبه، 5 ارديبهشت 1394

پرسش :

چرا امام علي (عليه السلام)درپايان جنگ جمل به سپاهيانش گفت اموال كشته شدگان برشما حرام است؟

پاسخ :
پس از پايان جنگ جمل مي‏ بينيم كه چون علي گفت: «از مال اين كشتگان چيزي برنداريد!» گروهي گفتند چگونه خون آنان بر ما حلال اما مال آنان بر ما حرام است .
سربازان فاتح منتظر بودند مانند جنگهاي گذشته مال كشتگان را ميان آنان تقسيم كنند.وقتي علي(عليه السلام) گفت برويد به مداواي زخميان خود بپردازيد.گفتند ما آمده ‏ايم غنيمت بگيريم نه موعظه بشنويم. علي گفت: « اين كشتگان و تسليم شدگان به آيين مسلماني خريد و فروش كرده و مال اندوخته اند؛ به آئين مسلماني زن گرفته ‏اند،اما چون مقابل امام خود ايستادند وظيفه ‏ي ما اين بود كه آنان را سر جايشان بنشانيم، ليكن چون مسلمان بوده ‏اند مال آنان از آن وارثان ايشان است ».

منبع: قيام حسين (عليه السلام) ص39 / سيد جعفر شهيدي