جمعه، 1 خرداد 1394

پرسش :

خلال كردن پس از خوردن غذا چه فوايدی دارد؟

پاسخ :
پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم می‌فرمايند:
تَخَلَّلوا عَلى أثَرِ الطَّعامِ؛ فَإِنَّهُ صِحَّةٌ لِلنّابِ وَالنَّواجِذِ، و يَجلِبُ عَلَى العَبدِ الرِّزقَ؛
در پى غذا خوردن، خلال كنيد؛ چرا كه مايه سلامت دندان‏‌هاى نيش و نواجد (آسيا) است و براى انسان، جلب روزى می‌كند.
مكارم الأخلاق، جلد 1، صفحه 331، حديث 1061

*******

عن أحمد بن عبد اللّه‏ الأسدي عن رجل عن الإمام الصادق عليه‏‌السلام:
ناوَلَ النَّبِيُّ صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم جَعفَرَ بنَ أبي طالِبٍ عليه‏‌السلام خِلالاً، فَقالَ لَهُ: يا جَعفَرُ، تَخَلَّل؛ فَإِنَّهُ مَصلَحَةٌ لِلفَمِ - أو قالَ : لِلِّثَةِ -، ومَجلَبَةٌ لِلرِّزقِ؛
- به نقل از احمد بن عبد اللّه‏ اسدى، از مردى، از امام صادق عليه‏‌السلام: پيامبر خدا، خلالى به جعفر بن ابى‌‏طالب داد و فرمودند: «اى جعفر! خلال كن، كه اين كار، موجب بهداشت دهان (يا فرمودند: لثه) و سبب جلب روزى است».
الكافي، جلد 6، صفحه 376، حديث 4

*******
امام صادق عليه‌السلام می‌فرمايند:
الخِلالُ بَعدَ الطَّعامِ؛ يَشُدُّ اللِّثاتِ، ويَجلِبُ الرِّزقَ، ويُطَيِّبُ النَّكهَةَ؛
خلال كردن پس از [خوردن] غذا، لثه‏‌ها را محكم مى‌‏كند، روزى مى‏‌آورد و بوى دهان را خوش مى‌‏سازد.
إحقاق الحقّ، جلد 12، صفحه 283