پنجشنبه، 25 شهريور 1400

حکم گرو نگه داشتن اموال حرم ائمه (ع) براى گرفتن حاجت

پرسش :

فردى حاجتى دارد و عده اى به او گفته اند که از حرم ائمه معصوم (علیهم السلام) چیزى مانند تسبیح یا مهر بردار و به عنوان گرو نگه دار تا زمانى که حاجت بگیرى و بعد، چند برابر آن را براى حرم خریدارى کن؛ آیا این کار صحیح است؟

پاسخ :
این کار جایز نیست و چنین چیزى در شرع وارد نشده است. براى گرفتن حاجت، به خود ائمه معصوم (علیهم السلام) متوسل شوند و سعى کنند تمام نمازها، به ویژه نماز صبح را اول وقت به جا آورند و پس از نماز صبح دست راست را بر سینه نهاده، هفتاد مرتبه ذکر «یا فتاح» را تکرار کنند، سپس 110 مرتبه صلوات بفرستند و گاهى نیز ذکر «لا حول و لا قوة الا بالله» را تکرار نمایند و هر روز، هر چند به مقدار کم، صدقه دهند. ما نیز براى حل مشکل شیعیان دعا مى کنیم.

منبع: هم قدم با زائران اربعین (مطابق با فتاوای حضرت آیت الله العظمی ناصر مکارم شیرازی دام ظله)، تهیه و تنظیم: محمد صادق مطهری فرد، انتشارات امام علی بن ابی طالب (علیه السلام)، قم، 1398 ش.