جمعه، 1 خرداد 1394

پرسش :

سبزی پیامبران چیست؟

پاسخ :
امام على عليه‌‏السلام :
ذُكِرَ لِرَسولِ اللّه‏ِ صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم الحَوكُ وهُوَ الباذَروجُ ، فَقالَ : بَقلَتي وبَقلَةُ الأَنبِياءِ قَبلي ، وإنّي لاَُحِبُّها وآكُلُها؛
نزد پيامبر خدا از حَوک - كه همان بادروج است - سخن به ميان آوردند . فرمود : «سبزى من و سبزى پيامبران پيش از من است و من ، آن را دوست دارم و مى‏‌خورم» .
مكارم الأخلاق ، جلد 1 ، صفحه 387 ، حديث 1306

*******
امام صادق عليه‏‌السلام :
الحَوكُ بَقلَةُ الأَنبِياءِ ، أما إنَّ فيهِ ثَمانَ خِصالٍ : يُمرِئُ ، ويَفتَحُ السُّدَدَ ، ويُطَيِّبُ الجُشاءَ ، ويُطَيِّبُ النَّكهَةَ ، ويُشَهِّي الطَّعامَ ، ويَسُلُّ الدّاءَ ، وهُوَ أمانٌ مِنَ الجُذامِ ، إذَا استَقَرَّ فِي جَوفِ الإِنسانِ قَمَعَ الدّاءَ كُلَّهُ ؛
حَوک(بادروج)، سبزى پيامبران است. بدانيد كه در آن ، هشت ويژگى است : اشتهاآور است، گرفتگى‌‏هاى عروق و مجارى را مى‏‎گشايد، آروغ را خوش‏بو مى‏‌سازد، دهان را بوى خوش مى‌‏بخشد ، غذا را دوست‏‌داشتنى مى‏‌سازد ، درد و بيمارى را از بدن بيرون مى‏‌كشد و امان انسان از جُذام است . چون در درون انسان جاى گيرد، همه بيمارى‏‌ها را فرو مى‌‏نشاند.
الكافي، جلد 6، صفحه 364، حديث 4