شنبه، 2 خرداد 1394

پرسش :

كدو چه خواصی دارد؟

پاسخ :
پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
عَلَيكُم بِالقَرعِ ؛ فَإِنَّهُ يَزيدُ فِي العَقلِ ، ويُكَبِّرُ الدِّماغَ ؛
بر شما باد كدو؛ چرا كه عقل را افزون سازد و مغز را بزرگ مى‏كند.
كنز العمّال ، جلد 10 ، صفحه 44 ، حديث 28276

*******
رسول الله صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم:
- لِعَلِيٍّ عليه‏السلام: كُلِ اليَقطينَ ؛ فَإِنَّهُ من أكَلَها حَسُنَ خُلُقُهُ ، ونَضَرَ وَجهُهُ ، وهِيَ طَعامي وطَعامُ الأَنبِياءِ قَبلي ؛
پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم:
خطاب به امام على عليه‏السلام: كدو بخور ؛ زيرا هر كس آن را بخورد ، خويَش نيكو و رويَش شاداب مى‏شود . آن، خوراك من و پيامبرانِ پيش از من است .
بحار الأنوار ، جلد 66 ، صفحه 229 ، حديث 17

*******
پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
كُلُوا اليَقطينَ فَلَو عَلِمَ اللّه‏ُ أنَّ شَجَرَةً أخَفُّ مِن هذِهِ لَأَنبَتَها عَلى أخي يونُسَ عليه‏السلام .
إذَا اتَّخَذَ أحَدُكُم مَرَقا فَليُكثِر فيهِ مِنَ الدُّبّاءِ ، فَإِنَّهُ يَزيدُ فِي الدِّماغِ وفِي العَقلِ ؛
كدو بخوريد، كه اگر خداوند مى‏دانست درختى سبُك‏تر از اين وجود دارد ، آن را براى برادرم يونس مى‏رويانْد.
هرگاه كسى از شما خورشى مى‏سازد ، در آن كدوى بسيار بريزد ؛ چرا كه آن مغز و عقل را مى‏افزايد.
مكارم الأخلاق ، جلد 1 ، صفحه 383 ، حديث 1283

*******
پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
إذا طَبَختُم فَأَكثِرُوا القَرعَ ؛ فَإِنَّهُ يَسُرُّ قَلبَ الحَزينِ .
اگر خواستيد چيزى بپزيد ، از كدو زياد بهره بجوييد؛ چرا كه دلِ اندوهگين را شاد مى‏كند .
مكارم الأخلاق ، جلد 1 ، صفحه 383 ، حديث 1285