شنبه، 2 خرداد 1394

پرسش :

خوردن چه چیزهایی مزاج را اعتدال می بخشد؟

پاسخ :
امام صادق عليه‏السلام :
أربَعَةٌ يَعدِلنَ الطَّبائِعَ : الرُّمّانُ السّورانِيُّ ، والبُسرُ المَطبوخُ ، وَالبَنَفسَجُ ، وَالهِندَباءُ .
چهار چيز ، طبع را اعتدال مى‏بخشد : انار سورانى ، خرماى نارس پخته‏شده ، بنفشه ، و كاسنى .
بحار الأنوار ، جلد 62 ، صفحه 221 ، حديث 1 وج 66 ، صفحه 124 ، حديث 1 ، دانش نامه احاديث پزشكي : 2 / 310 سورانى ، منسوب است به سورا : جايى در عراق در سرزمين بابل و نزديك حِلّه . ابراهيم بن نصر سورانى به همين جا نسبت داده مى‏شود (معجم البلدان : جلد 3 صفحه 278).