سه‌شنبه، 5 خرداد 1394

پرسش :

زنبق چه فايده ای دارد؟

پاسخ :
طبّ الأئمّة عن عليّ بن يقطين :
كَتَبتُ إلى أبِي الحَسَنِ الرِّضا عليه‏السلام : إنّي أجِدُ بَرداً شَديداً في رَأسي ، حَتّى إذا هَبَّت عَلَيَّ الرِّياحُ كِدتُ أن يُغشى عَلَيَّ .
فَكَتَبَ إلَيَّ : عَلَيكَ بِسُعوطِ العَنبَرِ وَالزَّنبَقِ بَعدَ الطَّعامِ ، تُعافى مِنهُ بِإِذنِ اللّه‏ِ - جَلَّ جَلالُهُ - .
طبّ الأئمة عليهم‏السلام- به نقل از على بن يقطين: به امام رضا عليه‏السلام نوشتم كه در سرم ، سردىِ شديدى حس مى‏كنم ، به گونه‏اى كه چون بادى به من مى‏خورد ، چيزى نمى‏مانَد كه از هوش بروم.
امام در پاسخ برايم چنين نوشت: «بر تو باد انفيه عنبر و زنبق ، پس از غذا خوردن ، تا به اذن خداوند - جلّ جلاله - عافيت يابى».
طبّ الأئمّة لابني بسطام ، صفحه 87 ، بحار الأنوار ، جلد 62 ، صفحه 143 ، حديث 3 دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 264