يکشنبه، 19 اسفند 1397

رقصیدن مرد برای مرد

پرسش :

حکم رقص مرد برای مرد را بیان کنید؟

پاسخ :

آیات عظام امام، تبریزی و خامنه‌ای: اگر باعث تحریک شهوت یا ارتکاب گناه و یا ترغب مفسده نشود، اشکال ندارد (ولی برای سزاوار است مؤمن از لهو اجتناب کند).[۱]
آیات عظام بهجت، سیستانی، فاضل، نوری و وحید: بنابر احتیاط واجب، رقص مرد در حضور مردان جایز نیست.[۲]
آیات عظام صافی و مکارم: رقص مرد در حضور مردان حرام است.[۳]

 پی نوشت ها:
[۱]ـ تبریزی، استفتائات، س ۱۰۴۲؛ خامنه‌ای، اجوبه استفتائات، س ۱۱۶۸؛ دفتر: امام.
[۲]ـ فاضل، جامع المسائل، ج ۱، س ۱۷۳۶؛ سیستانی، sistani.org، رقص ش ۹؛ نوری، استفتائات، ج ۲ س ۵۷۴؛ بهجت، توضیح المسائل، متفرقه، م ۱٫
[۳]ـ مکارم، استفتائات، ج ۱، س ۵۳۷؛ صافی، جامع الاحکام، ج ۲، س ۱۵۸۰٫

منبع: پرسشها و پاسخهای دانشجویی احکام موسیقی؛ دفتر نشر معارف – تدوین و تألیف: سید مجتبی حسینی (مطابق با نظر ده تن از مراجع عظام)

پرسشهای مرتبط:

حکم رقص زن برای مردان نامحرم چگونه است؟

رقص زن برای مرد محرم چگونه است؟

آیا رقص دختر و پسری که به سن تکلیف نرسیده‌اند اشکال دارد؟ دیدن آن چه حکمی دارد؟

آیا زن یا مرد می تواند به تنهایی و به دور از چشم دیگران (حتّی از نگاه همسر خود)، برای ورزش بدن برقصد؟

آیا در حکم رقص، فرقی بین رقص انفرادی و دسته جمعی هست؟

رقص محلی و سنّتی چه حکمی دارد؟

آیا چوب‌‌بازی و حرکات موزون و مانند آن اشکال دارد؟

حکم رقص جهت آموزش چیست؟

آیا نگاه به رقص از تلویزیون اشکال دارد؟