يکشنبه، 19 اسفند 1397

رقص زن برای مرد محرم

پرسش :

رقص زن برای مرد محرم چگونه است؟

پاسخ :

آیات عظام امام و خامنه‌ای: اگر باعث تحریک شهوت یا ارتکاب گناه و یا ترتب مفسده شود، حرام است و در غیر این صورت اشکال ندارد.[۱]
آیات عظام بهجت، سیستانی، فاضل، نوری و وحید: بنابر احتیاط واجب، زن نمی‌تواند برای محارم خود برقصد.[۲]
آیات عظام تبریزی، صافی و مکارم: رقص زن برای مردان حرام است، خواه محرم باشند یا نامحرم.[۳]

پی نوشت ها:
[۱]ـ خامنه‌ای، اجوبه استفتائات، س ۱۱۶۸؛ دفتر: امام.
[۲]ـ فاضل، جامع المسائل، ج ۱، س ۱۷۳۶؛ نوری، استفتائات، ج ۲ س ۵۷۴؛ دفتر: بهجت، سیستانی و وحید.
[۳]ـ مکارم، استفتائات، ج ۲، س ۵۳۴؛ صافی، جامع الاحکام، ج ۲، س ۱۵۸۰؛ تبریزی، استفتائات، س ۱۰۶۷٫

منبع: پرسشها و پاسخهای دانشجویی احکام موسیقی؛ دفتر نشر معارف – تدوین و تألیف: سید مجتبی حسینی (مطابق با نظر ده تن از مراجع عظام)

پرسشهای مرتبط:

آیا زن یا مرد می تواند به تنهایی و به دور از چشم دیگران (حتّی از نگاه همسر خود)، برای ورزش بدن برقصد؟

آیا در حکم رقص، فرقی بین رقص انفرادی و دسته جمعی هست؟

رقص محلی و سنّتی چه حکمی دارد؟

آیا چوب‌‌بازی و حرکات موزون و مانند آن اشکال دارد؟

حکم رقص جهت آموزش چیست؟

آیا نگاه به رقص از تلویزیون اشکال دارد؟