يکشنبه، 19 اسفند 1397

رقص زن و شوهر

پرسش :

آیا رقص زن برای شوهرش یا مرد برای همسرش جایز است؟

پاسخ :

آیات عظام امام، تبریزی، خامنه‌ای، سیستانی و وحید: آری، رقص زن برای شوهر و بر عکس آن جایز است.[۱]
آیات عظام صافی، فاضل، مکارم و نوری: تنها رقص زن برای شوهر جایز است.[۲]
آیه الله بهجت: بنابر احتیاط واجب زن و شوهر، برای یکدیگر جایز نیست.[۳]
تبصره ۱٫ فرض مسئله جایی است که زن و شوهر برای یکدیگر در خلوت برقصند و کس دیگری نباشد و نیز حرام دیگری مرتکب نشوند (مانند گوش دادن به موسیقی حرام و مانند آن).
تبصره ۲٫ کسانی که فرموده‌اند رقص مرد برای همسرش جایز است، متذکر شده‌اند که هر چند این کار حرام نیست؛ ولی سزاوار است مؤمن از آن اجتناب کند.

پی نوشت ها:
[۱] ـ امام، استفتائات، ج ۲، (مکاسب محرمه)، س ۳۵؛ تبریزی، استفتائات، س ۱۰۴۲ و ۱۰۶۷؛ خامنه‌ای، اجوبه استفتائات، س ۱۱۷۱؛ سیستانی، sistani.org (رقص) ش ۷؛ دفتر: وحید.
[۲]ـ مکارم، استفتائات، ج ۱، س ۵۳۴ و ۵۳۵؛ صافی، جامع الاحکام، ج ۲، س ۱۵۸۰؛ فاضل، جامع المسائل، ج ۱، س ۱۷۳۶ و ۱۷۳۸؛ نوری، استفتائات، ج ۲ س ۵۷۴٫
[۳]ـ دفتر: بهجت.

منبع: پرسشها و پاسخهای دانشجویی احکام موسیقی؛ دفتر نشر معارف – تدوین و تألیف: سید مجتبی حسینی (مطابق با نظر ده تن از مراجع عظام)

پرسشهای مرتبط:

آیا زن می‌تواند برای شوهرش برقصد و همراه با آن به موسیقی طرب انگیز و شادگوش کنند؟

رقصیدن داماد در مجلس زنان چه حکمی دارد؟

رقص زن برای زن، بدون وجود نامحرم در مجالس عروسی، میهمانی‌ها و پارتی‌ها چه حکمی دارد؟

حکم رقص مرد برای مرد را بیان کنید؟

حکم رقص زن برای مردان نامحرم چگونه است؟

رقص زن برای مرد محرم چگونه است؟

آیا رقص دختر و پسری که به سن تکلیف نرسیده‌اند اشکال دارد؟ دیدن آن چه حکمی دارد؟

آیا زن یا مرد می تواند به تنهایی و به دور از چشم دیگران (حتّی از نگاه همسر خود)، برای ورزش بدن برقصد؟

آیا در حکم رقص، فرقی بین رقص انفرادی و دسته جمعی هست؟