يکشنبه، 19 اسفند 1397

رقص زن برای شوهرش همراه موسیقی طرب انگیز و شاد

پرسش :

آیا زن می‌تواند برای شوهرش برقصد و همراه با آن به موسیقی طرب انگیز و شادگوش کنند؟

پاسخ :

همه‌ی مراجع (به جز بهجت): رقص زن برای شوهر ـ در صورتی که با موسیقی حرام همراه نشود ـ جایز است.[۱]
آیه الله بهجت: اگر همراه موسیقی حرام انجام گیرد، جایز نیست و اگر بدون آن باشد، بنابر احتیاط واجب جایز نیست.[۲]

تبصره: رقص و استماع موسیقی دو موضوع است و هر کدام حکم جداگانه‌ای دارد.

 پی نوشت ها:
[۱]ـ تبریزی، استفتائات، س ۱۰۴۲؛ خامنه‌ای،‌ اجوبه استفتائات،‌س ۱۱۷۴ و ۱۱۷۱؛ امام،‌ استفتائات، ج ۲، س ۳۵ و ۲۵؛ نوری، استفتائات، ج ۲، س ۵۷۴ و توضیح المسائل، (مسائل مستحدثه)، مکارم،استفتائات، ج ۱، س ۵۳۴ و ۵۳۵ و ۵۲۰؛ دفتر وحید؛ صافی، جامع الاحکام، ج ۲، س ۱۵۸۰ و ۱۵۸۵؛ فاضل، ج ۱، س ۱۷۳۷ و ۹۸۹؛ سیستانی، sistani.org، رقص، ش ۲٫
[۲]ـ دفتر:‌ بهجت.

منبع: پرسشها و پاسخهای دانشجویی احکام موسیقی؛ دفتر نشر معارف – تدوین و تألیف: سید مجتبی حسینی (مطابق با نظر ده تن از مراجع عظام)

پرسشهای مرتبط:

رقصیدن داماد در مجلس زنان چه حکمی دارد؟

رقص زن برای زن، بدون وجود نامحرم در مجالس عروسی، میهمانی‌ها و پارتی‌ها چه حکمی دارد؟

حکم رقص مرد برای مرد را بیان کنید؟

حکم رقص زن برای مردان نامحرم چگونه است؟

رقص زن برای مرد محرم چگونه است؟

آیا رقص دختر و پسری که به سن تکلیف نرسیده‌اند اشکال دارد؟ دیدن آن چه حکمی دارد؟

آیا زن یا مرد می تواند به تنهایی و به دور از چشم دیگران (حتّی از نگاه همسر خود)، برای ورزش بدن برقصد؟

آیا در حکم رقص، فرقی بین رقص انفرادی و دسته جمعی هست؟

رقص محلی و سنّتی چه حکمی دارد؟