يکشنبه، 19 اسفند 1397

رقص نابالغ

پرسش :

آیا رقص دختر و پسری که به سن تکلیف نرسیده‌اند اشکال دارد؟ دیدن آن چه حکمی دارد؟

پاسخ :

همه مراجع: دختر و پسر نابالغ تکلیف ندارند و دیدن آن نیز اگر باعث مفسده نشود اشکال ندارد؛ ولی بهتر است آنان را به رقص تشویق نکنند.[۱]

پی نوشت:
[۱]ـ مکارم، استفتائات، ج ۱، س ۵۳۶؛ خامنه‌ای، اجوبه استفتائات، س ۱۱۷۵؛ دفتر: همه مراجع.

منبع: پرسشها و پاسخهای دانشجویی احکام موسیقی؛ دفتر نشر معارف – تدوین و تألیف: سید مجتبی حسینی (مطابق با نظر ده تن از مراجع عظام)

پرسشهای مرتبط:

آیا زن یا مرد می تواند به تنهایی و به دور از چشم دیگران (حتّی از نگاه همسر خود)، برای ورزش بدن برقصد؟

آیا در حکم رقص، فرقی بین رقص انفرادی و دسته جمعی هست؟

رقص محلی و سنّتی چه حکمی دارد؟

آیا چوب‌‌بازی و حرکات موزون و مانند آن اشکال دارد؟

حکم رقص جهت آموزش چیست؟

آیا نگاه به رقص از تلویزیون اشکال دارد؟