سه‌شنبه، 25 شهريور 1399

احکام وکالت | سوال چهار

پرسش :

چنانچه پرونده اى در مرجع قضایى با موضوع اداى دین یا قصاص قاتل تشکیل شده باشد و مدّعى علیه و وکیلش به قصد فرار مدیون از اداى دین، یا ایجاد تأخیر در تادیه آن و نیز استخلاص قاتل از مجازات شرعى و جلوگیرى از احقاق حق، عقد وکالت منعقد کنند، با فرض این که وکیل هم علم به مدیونیّت و قاتل بودن موکّلش داشته باشد، این عقد از وجاهت شرعى برخوردار است؟

پاسخ :
هیچ وکیلى حق ندارد در مواردى که مطمئن به حقانیت موکّل خود نیست اقدام به وکالت کند. در غیر این صورت، هم کار او حرام است هم حق الوکاله او و عقد وکالت بى اعتبار است.

منبع: استفتائات جدید (ج 4)، آیت‌‌ الله العظمی مکارم، قم: انتشارات امام علی بن ابی‌طالب علیه‌السلام، 1393.