سه‌شنبه، 5 خرداد 1394

پرسش :

نمک چه فوایدی دارد؟

پاسخ :
پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم فرمودند:
إنَّ اللّه‏َ عز و جل أوحى إلى موسَى بنِ عِمرانَ أن : اِبدَأ بِالمِلحِ وَاختِم بِالمِلحِ؛ فَإِنَّ فِي المِلحِ دَواءً مِن سَبعينَ داءً، أهوَنُهَا الجُنونُ، وَالجُذامُ، وَالبَرَصُ ، ووَجَعُ الحَلقِ وَالأَضراسِ، ووَجَعُ البَطنِ؛
خداوند عز و جل به موسى بن عمران وحى كرد كه: (غذا را) با نمک آغاز كن و با نمک پايان ده؛ چرا كه درمان هفتاد درد، در نمک است و كمترينِ اين دردها ديوانگى، جذام، پيسى، گلودرد، دندان‌ ‏درد و شكم‌ ‏درد است.
المحاسن، جلد 2، صفحه 425، حديث 2490

*******
امام باقر عليه‌‏السلام فرمودند:
كانَ فيما أوصى بِهِ رَسولُ اللّه‏ِ صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم عَلِيّا عليه‌‏السلام أن قالَ:
يا عَلِيُّ، اِفتَتِح طَعامَكَ بِالمِلحِ؛ فَإِنَّ فيهِ شِفاءً مِن سَبعينَ داءً، مِنهَا: الجُنونُ، وَالجُذامُ، وَالبَرَصُ، ووَجَعُ الحَلقِ وَالأَضراسِ، ووَجَعُ البَطنِ؛
از سفارش‏‌هاى پيامبر خدا به على عليه‌‏السلام اين بود كه فرمودند: «اى على! غذاى خويش را با نمک آغاز كن؛ چرا كه درمان هفتاد درد، در نمک است و ديوانگى، پيسى، گلودرد، دندان ‏درد و شكم ‏درد، از جمله اين دردهاست».
المحاسن، جلد 2، صفحه 425، حديث 2488

*******
پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم فرمودند:
مَن أكَلَ المِلحَ قَبلَ كُلِّ شَيءٍ وبَعدَ كُلِّ شَيءٍ، رَفَعَ اللّه‏ُ عَنهُ ثَلاثَمِئَةٍ وثَلاثينَ نَوعا مِنَ البَلاءِ، أهوَنُهَا الجُذامُ؛
هر كس پيش از هر چيز و پس از هر چيز نمک بخورد، خداوند سيصد و سى نوع بلا را كه كمترينش جذام است، از او برمى‏‌دارد.
مكارم الأخلاق، جلد 1، صفحه 412، حديث 1395

*******
امام على عليه‌‏السلام فرمودند:
مَنِ ابتَدَأَ طَعامَهُ بِالمِلحِ ؛ ذَهَبَ عَنهُ سَبعونَ داءً وما لا يَعلَمُهُ إلاّ اللّه‏ُ عز و جل؛
هر كس غذاى خود را با نمک آغاز كند، هفتاد درد و دردهاى بسيار ديگرى - كه كسى جز خداوند عز و جل آن‌ها را نمى‌‏داند - از وى دور مى‏‌شوند.
الخصال، صفحه 623، حديث 10

*******
امام صادق عليه‏‌السلام فرمودند:
مَن ذَرَّ عَلى أوَّلِ لُقمَةٍ مِن طَعامَهِ المِلحَ؛ ذَهَبَ عَنهُ بِنَمَشِ الوَجهِ؛
هر كس بر نخستين لقمه از غذاى خود نمک بپاشد، كَک‌مک صورت او از ميان مى‌‏رود.
الكافی، جلد 6، صفحه 326، حديث 8