چهارشنبه، 6 خرداد 1394

پرسش :

سيب ترش چه موقعی مضر است؟

پاسخ :
عن أبي سعيد الخُدريّ:
أوصى رَسولُ اللّه‏ِ صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم عَلِيَّ بنَ أبي طالِبٍ عليه ‏السلام فَقالَ: يا عَلِيُّ: . . . اِمنَعِ العَروسَ في اُسبوعِها مِنَ الأَلبانِ، وَالخَلِّ ، وَالكُزبُرَةِ، وَالتُّفّاحِ الحامِضِ، مِن هذِهِ الأَربَعَةِ الأَشياءِ.
فَقالَ عَلِيٌّ عليه ‏السلام: يا رَسولَ اللّه‏ِ، ولِأَيِّ شَيءٍ أمنَعُها هذِهِ الأَشياءَ الأَربَعَةَ؟
قالَ: لِأَنَّ الرَّحِمَ تَعقَمُ و تَبرُدُ مِن هذِهِ الأَربَعَةِ الأَشياءِ . . . .
فَقالَ عَلِيٌّ عليه ‏السلام: يا رَسولَ اللّه‏ِ، ما بالُ الخَلِّ تُمنَعُ مِنهُ؟
قالَ: إذا حاضَت عَلَى الخَلِّ لَم تَطهُر أبَداً بِتَمامٍ، وَالكُزبُرَةُ تُثيرُ الحَيضَ في بَطنِها وتُشَدِّدُ عَلَيهَا الوِلادَةَ، وَالتُّفّاحُ الحامِضُ يَقطَعُ حَيضَها فَيَصيرُ داءً عَلَيها؛

به نقل از ابوسعيد خُدْرى:
پيامبر خدا صلّى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم، به على بن ابى‌ ‏طالب عليهما السلام سفارش كردند و به ايشان فرمودند:
«اى على! عروس را در هفته اوّلش از شير، سركه، گشنيز، سيب تُرش، از اين چهار چيز، باز بدار».
على عليه ‏السلام پرسيدند: اى پيامبر خدا! براى چه او را از اين چيزها باز بدارم؟
حضرت فرمودند: «زيرا از اين چهار چيز، زهدان سِتَروَن و سرد مى‏‌شود . . .».
على عليه ‏السلام [ديگر بار] پرسيدند: اى پيامبر خدا، امّا از اين ميان، از سركه چرا باز داشته مى‏‌شود؟
حضرت فرمودند: «اگر در حالى كه سركه خورده است، عادت ماهانه شود، هرگز كامل پاک نگردد، گشنيز هم حيض را در شكم وى برمى‏‌انگيزاند و زادن را بر او سخت مى‏‌سازد. سيب تُرش نيز حيض شدن او را قطع مى‌‏كند و اين عارضه براى وى يک بيمارى مى‏‌شود».
من لا يحضره الفقيه، جلد 3، صفحه 551