يکشنبه، 7 تير 1394

پرسش :

حکم عمل زناشویی با همسر در ماه مبارک رمضان چیست؟

پاسخ :
شرح پرسش:
تحت درمان بارداری هستم و مصرف قرص هایم با روزهای رمضان یکی شده. با توجه به این که زمان تخمک گذاری من دقیقا مصادف با شب‌های قدر می‌شود و مجبور به نزدیکی هستم، آیا می‌توانم در این شب‌ها با همسرم نزدیکی داشته باشم، یا این که گناه دارد و حرام است؟ کلاً چه روزهای انجام نزدیکی گناه دارد؟

پاسخ:
1. عمل زناشویی و نزدیکی با همسر در روزهای ماه مبارک رمضان برای افراد روزه دار حرام و موجب بطلان روزه آنها می‌شود.[1] اما کسانی مثل مسافر و مریضی که شرعا روزه بر آنها واجب نیست، اشکال ندارد. همچنین در هیچ یک از شب‌های ماه مبارک رمضان حتی در شب‌های قدر، این عمل حرام نیست و هیچ اشکالی ندارد.
2. لازم به توضیح است که از نظر شرع، فقط در ایام حیض (زمان قاعدگی) و ایام نفاس - از وقتی که اولین جزو بچه از شکم مادر بیرون می‌آید هر خونی که زن می‌بیند (اگر پیش از ده روز یا سر ده روز قطع شود) خون نفاس است،[2] - عمل زناشویی حرام است.

پی‌نوشت‌ها:
[1] توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج ‏1، ص 895 ، م 1584.
[2] همان، ص 299.
منبع: islamquest.net