يکشنبه، 28 تير 1394

پرسش :

اگر فردی بدون اختیار در خواب یا بیداری جنب شود روزه‌اش چگونه است؟

پاسخ :
پاسخ توسط حجت‌الاسلام فلاح‌زاده بر اساس فتاوای حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای مدظله‌العالی:
اگر کسی قبل از اذان صبح خوابید، بعد از اذان صبح بیدار شد دید جنب شده است، روزه‌اش باطل نیست. اگر کسی در حال روزه خوابید بیدار شد دید جنب شده است، روزه‌اش باطل نیست. اگر کسی کاری کرد و بی‌اختیار جنب شد مثلاً بازی با همسر؛ قصد جنب شدن هم نداشت، معمولاً هم این‌طور نمی‌شد، روزه‌اش باطل نیست. اما اگر کسی با قصد و اختیار این کار را انجام داد یا اینکه عادتش این گونه بود معمولاً پس از بازی با همسر جنب می‌شد و الان هم در حال روزه این کار را انجام داده باشد و جنب شده باشد، روزه‌اش باطل است، قضا و کفاره هم دارد.
منبع: khamenei.ir