پنجشنبه، 26 ارديبهشت 1398

پرسش :

از روی جهل کاری انجام داده‌ام که روزه‌ام باطل شده است. کفاره‌ی روزه‌ی من چیست؟

پاسخ :
پاسخ توسط حجت‌الاسلام فلاح‌زاده بر اساس فتاوای حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای مدظله‌العالی:

یک وقت است فرد واقعاً نمی‌داند و اصلاً به ذهنش هم نیامده این کار او روزه را باطل می‌کند یا این که در جایی بوده که موقعیتی نداشته که یاد بگیرد و اصطلاحاً غافل بوده و نمی‌توانسته یاد بگیرد، جاهل قاصر است. اگر واقعاً این گونه بوده، روزه‌اش قضا دارد و کفاره ندارد.
اما اگر اجمالاً می‌دانسته یا به ذهنش می‌آمده شاید این کار او روزه را باطل می‌کند ولی کوتاهی کرده، در این صورت هم قضا و هم کفاره واجب است.

منبع: khamenei.ir

نظرات کاربران