سه‌شنبه، 26 آبان 1394

پرسش :

اگر مرد در ضمن عقد نکاح منقطع تعهد کند که پس از انقضاى مدت، زن را به نکاح دایمى خود در اورد و یا در ضمن عقدى لازم تعهد کند زنى را به عقد نکاح دایمى خود درآورد، آیا تعهد مزبور لازم الوفاء مى باشد؟ در صورت امتناع مرد از انجام تعهد، آیا حاکم طبق قاعده «الحاکم ولى المتنع» مى تواند زن را به نکاح دایم مرد (متعهد) در آورد؟

پاسخ :
در صورتى که در ضمن عقد لازم شرط شده است که آن مرد به شرط خود وفا کند اگر امتناع کرد آن زن حق دارد که به حاکم شرع مراجعه کند تا حکم شرع از او بخواهد که به شرط خود عمل کند و در صورتى که آن مرد بازهم حاضر نشد که به شرط عمل کند زن اختیار فسخ دارد که آن عقدى که در ضمن آن شرط شده بود را به هم بزند ولى حاکم شرع نمى تواند آن زن را بدون اذن و اجازه مرد به نکاح دایم او در بیاورد.
منبع: noorihamedani.com