سه‌شنبه، 26 آبان 1394

پرسش :

تزویج ولایى مشروط به مصلحت مولى علیه است.حال اگ دخترى صغیره توسط پدر یا جد پدرى به نکاح فردى در آمد و پس از بلوغ رضایت به این ازدواج نداد آیا عقد صحیح بوده و دختر مجبور به پذیرش همسر على رغم عدم رضایت خویش مى باشد و یا این که عدم رضایت دختر موجب اثبات خیار براى دختر مى شود؟ زیرا: الف - این تزویج که همراه با عدم رضایت زوجه است موجب ضرر و زیان بر او خواهد بود (مشمول قاعده لاضرر) ب - روآیاتى دال بر حق فسخ مانند صحیحه محمدبن مسلم و روایت یزید الکناسى وجود دارد.

پاسخ :
اگر دختر بعد از بلوغ ادعا مى کند که عقد مذکور به صلاح من نبوده یا داراى مفسده است اگر اثبات کند عدم مصلحت یا تحقق مفسده را، مى تواند عقد را بهم بزند و مطالب مذور در 2 بند الف و ب هم بهمین بر مى گردد.
منبع: noorihamedani.com