سه‌شنبه، 26 آبان 1394

پرسش :

منکوحه غیر مدخوله اى مطالبه مهریه خود را که حال مى باشد از زوج مى نماید و زوج حاضر به تأدیه مهریه زوجه نمى باشد و وصول مهریه هم براى زوجه غیر ممکن مى باشد.زندگى زناشویى زوجین به بن بست رسیده، با توجه به ماده 1085 قانون مدنى که مقرر داشته زن مى تواند تا مهریه به او تسلیم نشده از ایفاء وظایفى که در مقابل شوهر دارد امتناع کند مشروط بر این که مهر او حال باشد و این امتناع مسقط حق نفقه نخواهد بود؟ آیا عدم تسلیم مهریه از ناحیه زوج و زوجه که موجب عسر و حرج گردیده از موجبات تقاضاى طلاق مى باشد یا خیر؟

پاسخ :
در این مورد دو مطلب است:
1 - در صورتى که مهریه کلاً حال باشد زوجه مى تواند تا مهریه خود را نگرفته از ایفاء وظیفه در برابر شوهر امتناع کند و تمکین نکند.
2 - زوجه در آن وقت مى تواند مهریه خود را مطالبه کند که زوج قدرت پرداخت را داشته باشد.
منبع: noorihamedani.com