سه‌شنبه، 17 آذر 1394

پرسش :

کسى از جدّه محرم شده و اعمال عمره تمتع را انجام داده است، تکلیف او چیست؟

پاسخ :
هرگاه مکلّفى که قصد انجام مناسک حجّ یا عمره را دارد، عمداً و با علم، بدون احرام از میقات بگذرد، در مسأله دو صورت است:
اوّل: آن که متمکن از برگشتن به میقات باشد، که در این صورت باید به میقات برگردد و از آن جا احرام ببندد، چه در حرم باشد و یا بیرون آن.
دوم: آن که متمکن از برگشتن (چه به علت تنگى وقت و یا عذر دیگرى) نباشد، و در مسیر او میقات دیگرى نیز نباشد، که در این صورت چنانچه مستطیع بوده باید حجّ را در سال بعد به جا آورد، وگرنه واجب نیست. و اگر از روى فراموشى یا بیهوشى یا مانند آن، و یا از روى ندانستن حکم یا جاى میقات، بدون بستن احرام از میقات بگذرد.

منبع: wahidkhorasani.com