سه‌شنبه، 24 آذر 1394

پرسش :

آيا خدمه كاروان‌ها به جهت وظایفی كه به ايشان محوّل مي شود مثل حمل غذا و وسايل براي زائران مي توانند در ايام تشريق بيتوته در مني را ترک نمايند؟

پاسخ :
دهمين واجب حج بيتوته شب يازدهم ودوازدهم در منا مي باشد كه بايد به قصد تقرب به خداوند در مني بيتوته كند ولي واجب نيست تمام شب را در آنجا بماند بلكه جايز است يا نيمه اول شب را در آنجا بماند به طوري كه پس از نيمه شب از آنجا خارج شود يا نيمه دوم شب را در آنجا بماند به طوري‌كه در زمان نيمه شدن شب در منا باشد و خارج شدنش پس از طلوع فجر باشد ،مگر كسي كه در روز دوازدهم تا فرا رسيدن شب در منا بماند كه در اين‌صورت بايد تمام شب سيزدهم را تا صبح در آنجا بماند و كارهاي شما مانع از وجوب ماندن شب در منا نيست و اگر ماندن براي او حرجي باشد خروج از منا براي او جايز است ، ولي احتياط واجب آن است كه يك گوسفند كفاره بدهد واگر عمدا ماندن شب را در منا ترك كند براي هر شبي كه ترك كند بايد يك گوسفند كفاره بدهد واگر از روي فراموشي يا جهل قصوري به حكم ماندن شب در منا را ترك كند، بهتر است كه كفاره بدهد.

منبع: wahidkhorasani.com