سه‌شنبه، 24 آذر 1394

پرسش :

اینجانب شغلم حمله دارى است، چندین سال قبل جایى را که یقین داشتم جزو منى است با حاجى ها بیتوته نموده ام و سال‌هاى بعد فهمیدم و برایم یقین حاصل شد جایى که سال‌هاى قبل بیتوته نموده ایم خارج از منى است آیا کفاره بر این جانب و همه حجاج واجب است یا نه؟ و در صورتى که کفاره واجب باشد، آیا کفاره حجاج بر عهده خودشان است یا بر عهده من؟ و آیا ابلاغ به حجاج واجب است یا نه؟ و اگر بعضى از آنان مرده باشند یا دسترسى به آنان نباشد، تکلیف چیست؟

پاسخ :
کفاره بنا بر احتیاط بر خود شما لازم است، و اعلام لازم نیست، و کفاره دیگران بر شما لازم نیست، و تفاوت اجرت را باید از حجاج استرضاء نمایید.

منبع: wahidkhorasani.com