چهارشنبه، 25 آذر 1394

پرسش :

در لندن کفش فروشی وجود دارد که داخل و بیرون کفش هایش از چرم ساخته شده است .می خواستم بدانم موقع بارندگی یا در مواقعی که پایمان عرق می کند آیا پای ما نجس است یا نه؟ و آیا می شود از این کفش ها در ایران هم استفاده کرد یا نه؟

پاسخ :
اگر صاحب كفش فروشى مسلمان باشد و تصرفى در آن مى نمايد كه با تذكيه مناسب است مثل اين‌كه آن‌را مى فروشد يا مى پوشد و ندانيد كه بدون تحقيق از كافر خريده است (یعنی احتمال بدهید که فروشنده‌ی مسلمان احراز تزکیه‌ی شرعی آن‌ را نموده است) در اين صورت پاک بوده و محكوم به طهارت است. و همچنين اگر صاحب كفش فروشى كافر است ولى مى دانيد كفشها را از مسلمان خريده يا سازنده آن مسلمان است كه آن مسلمان تصرفى در آن مى كرده كه دلالت بر تذكيه دارد كه در اين صورت اگر با رطوبت به پا ملاقات كند يا به دست محكوم به پاكى است. و در غير اين دو صورت نجس است و هر چه با رطوبت به آن ملاقات كند محكوم به نجاست است.

منبع: wahidkhorasani.com