پنجشنبه، 26 آذر 1394

پرسش :

اگر به طور اتفاقی سرمان از روی مهر برداشته شده و دوباره روی زمین قرار گرفت آیا دو سجده حساب می شود یا یک سجده؟

پاسخ :
اگر پیشانی بی اختیار از جای سجده بلند شود چنان‌چه که ممکن باشد باید نگذارد دوباره به جای سجده برسد واین یک سجده حساب می شود چه ذکر سجده را گفته باشد یا نه، و اگر نتواند سر را نگه دارد و بی اختیار دوباره به جای سجده برسد اگر قبل از آن‌که سرش از سجده برداشته شود ذکر سجده را نگفته بوده بنابر احتیاط واجب باید بعد از این‌که سرش بی اختیار به سجده بازگشت ذکر سجده را به نیت قربت مطلقه یا به قصد امری که به او شده اعم از واجب یا مستحب بگوید و به هر حال سجده دوم او به حساب نمی آید و لذا باید سجده دوم خود را انجام دهد.

منبع: wahidkhorasani.com