شنبه، 12 دی 1394

پرسش :

هرگاه قسمتی از مسجدالحرام نجس شود، مسؤولین عین نجاست را برطرف می‌کنند و سپس با پارچه‌های آغشته به آب و مواد پاک کننده، محل آن را پاک می‌کنند و معلوم است که این کار برای طاهر کردن محل کفایت نمی‌کند. سپس رطوبت باقی مانده بر اثر رفت و آمد مردم و پا گذاشتن بر آن به جاهای دیگر مسجد سرایت می‌کند و در نتیجه علم عادی به نجس شدن بیش‌تر جاهای مسجد حاصل می‌شود، آیا در این حال سجده بر کف مسجدالحرام در حال اختیار جایز است، یا فقط در حال تقیه جایز است؟ هم‌چنین حکم طواف کننده اگر به بدنش در مطاف رطوبتی مسری اصابت کرد، آیا طوافش صحیح است، یا آن که لازم است آن را اعاده کند؟

پاسخ :
حصول علم به نجس شدن بیش‌تر قسمت های مسجد که در سؤال آمده است نادر است و سزاوار نیست که به ظن به نجاست چه برسد به احتمال آن اعتناد شود.

منبع: sistani.org