دوشنبه، 3 خرداد 1395

پرسش :

برخى از مردم روش‌هاى دیگرى، غیر از آنچه در توضیح المسائل آمده، براى انتخاب مرجع تقلید در نظر مى گیرند. نظیر: الف) ازمرجعى تقلید مى کنیم که شاگرد مرجع قبلى ما باشد. ب) مرجعى را انتخاب مى نماییم که فتاواى آسانترى داشته باشد. ج) مرجعى که بیشتر اقوام و آشنایان از او تقلید مى کنند را بر مى گزینیم. د) مقلّد مرجعى مى شویم که پدر و مادر، یا معلّم ما معرّفى نماید. آیا انتخاب مرجع تقلید با روش‌هاى فوق صحیح است؟

پاسخ :
هیچ کدام از اینها معیار نیست; معیار آگاهتر بودن آن مرجع است، از هر طریقى که علم به آن حاصل شود.

منبع: makarem.ir