پنجشنبه، 13 خرداد 1395

پرسش :

براى قبولى نماز و كمال و فضيلت آن چه آدابی را باید رعایت کرد؟

پاسخ :
براى قبولى نماز و کمال و فضیلت آن علاوه بر شرایط واجب باید امور زیر را نیز رعایت کند: قبل از نماز از خطاهاى خود توبه و استغفار نماید و از گناهانى که مانع قبول نماز است مانند «حسد» و «تکبّر» و «غیبت» و «خوردن مال حرام» و «آشامیدن مسکرات» و «ندادن خمس و زکات» بلکه هر معصیتى بپرهیزد. همچنین سزاوار است کارهایى که ارزش نماز و حضور قلب را کم مى‏کند انجام ندهد، مثلًا در حال خواب‏آلودگى و خوددارى از بول و در میان سر و صداها و در برابر منظره‏هایى که جلب توجّه مى‏کند به نماز نایستد و کارهایى که ثواب نماز را زیاد مى‏کند انجام دهد، مثلًا لباس پاکیزه بپوشد، موهاى خود را شانه زند و مسواک کند و خود را خوشبو نماید و انگشتر عقیق به دست کند.

منبع: makarem.ir